Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu

ÖZEL HABER
Zonguldak’ta dün akşam saatlerinde Kamil Yurdakul isimli vatandaş evinde ölü bulundu. Çöp ev olduğu iddia edilen konutta günler öncesinde yaşamını yitiren ve komşularının dikkati sayesinde fark edilen Yurdakul ile ilgili farklı iddialar ortaya atıldı. 
Mithatpaşa Mahallesi Şükrü Usman Sokak’ta tek başına yaşadığı harabe şeklindeki evde ölü bulunan ve 1 haftayı aşkın süre öncesinde hayatını kaybettiği düşünülen Yurdakul’un hayat hikâyesi derinden etkiledi.  Yurdakul’un 1980 darbesi öncesinde Zonguldak’ta ki siyasi olaylara karıştığı, bu olaylar neticesinde cezaevinde kaldığı ve hem içeride hem de dışarıda şiddette uğrağı iddia edildi. 
Bazı komşuları tarafından öne sürülen iddialar ise kan donduran türden oldu. 
Ülkede 12 Eylül 1980 Askerî Darbesi öncesinde aralarında Zonguldak’ın da bulunduğu çok sayıda ilde siyasi olaylar yaşandı. Bu olaylar sırasında da birçok insan şiddete maruz kalarak yaşamını yitirdi. Evinde ölü bulunan Kamil Yurdakul’un ise Zonguldak’ta da yaşanan olaylara karışması ve siyasi görüşü nedeniyle memur kesimleri tarafından şiddete maruz kaldığı ve yine olaylar nedeniyle cezaevine atıldığı iddia edildi. 
ŞİDDETE MARUZ KALMIŞ, AKIL SAĞLIĞINI YİTİRMİŞ
Komşularının ifadelerine göre, cezaevinde de uzun süre işkence gördüğü belirtilen Yurdakul’un daha sonra akıl sağlığını yitirdiği ve bedeninde de engeller oluştuğu öğrenildi. 
Hayatına sağlıklı olarak başlayan ancak yaşanılan olayların ardından engelli olarak yaşamını sürdüren Kamil Yurdakul’un ölümü sevenlerini ise yasa boğdu. Yurdakul’un ölümünün ardından komşuları, “Çok acı çekti. Aslında ölümü bir nevi kurtuluş oldu onun için. Kimseye zararı yoktu. Allah rahmet eylesin.” Şeklinde yorumlarda bulundular. Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Sünnet mevsimi başladı Sünnet mevsimi başladı

18. Sıradayız 18. Sıradayız

Saadet Partisi'nden "Vicdanın Sesini Duy Harekete Geç" çağrısı Saadet Partisi'nden "Vicdanın Sesini Duy Harekete Geç" çağrısı

20 metre ilerideki evine gitmek istedi, Tekirdağ’da bulundu! 20 metre ilerideki evine gitmek istedi, Tekirdağ’da bulundu!

WhatsApp-Image-2023-07-06-at-12.07.06

Editör: Virda Şahin