İlkokul öğrencisini taciz eden sanık: "Başıma gelecekleri biliyordum" İlkokul öğrencisini taciz eden sanık: "Başıma gelecekleri biliyordum"

Sakarya'nın Hendek ilçesinde Oba Makarna fabrikasında patlama sonrasında çıkan ve yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alınmasına rağmen soğutma çalışmalarının devam ettiği yangın havadan görüntülendi.
Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkiinde faaliyet gösteren Oba Makarna fabrikasında, henüz belirlenemeyen sebepten dolayı patlamanın ardın yangın çıktı. Adrese Sakarya başta olmak üzere, Düzce ve Kocaeli'den de çok sayıda sağlık, itfaiye, AFAD, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. 6 ağır yaralının 2'si entübe olmak üzere 25 kişinin yaralandığı yangın, yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alındı. Muhtemel bir patlamaya karşı sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri bölgede hazır bir şekilde bekliyor. Ekipler soğutma çalışmaları için seferber olurken çalışmalar ve fabrika alanı havadan görüntülendi.

"Öyle bir patladı ki üstümüzde kıyafet kalmadı, ayakkabılarımız uçtu"

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'a fabrikada yaşananları anlatan yaralı işçi Zafer Emanet, "Patladıktan sonra bir şeyler yıkıldı. Altında kaldım, sonra çıktım. Benim bulunduğum bölümde toplam 20 kişiden fazla vardı. Öyle bir patladı ki üstümüzde kıyafet kalmadı, ayakkabılarımız uçtu. Ben çalışıyordum, işimi yapıyordum. 4 saniye beyaz bir ışık yandı. Kafamı döndürdüğümde her yer yıkılmıştı ve içerisi yanıyordu. Biz çıkamadık içeriden. Belli bir süre mahsur kaldık" dedi.
Duygu dolu anlar yaşayan Zafer Emanet'in annesi ise Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'a sarılarak gözyaşı döktü. Başkan Alemdar, yaralı yakınlarını hastane önünde teskin etti.

Patlamada Yaralanan Işçi

A W288006 03

A W288006 04

A W288006 05

A W288006 01

A W288006 02

Kaynak: İHA