Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Karabük İline bağlı Ovacık Beydini yangınında mücadeleye ortak olan kurum ve kuruluşların çalışanlarına tek tek teşekkür etti.

Soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirten Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu son ateş sönünce kadar mücadelenin devam edeceğini belirtti.

Valilik tarafından Gazilere yemek düzenlendi Valilik tarafından Gazilere yemek düzenlendi

Konuşmasına devam eden  Bayraktaroğlu orman yangının doğal bir afet olduğunu,  daha öncede olduğunu gibi böyle bir afet anında tüm halkımızın birlik ve beraberlik örneği göstererek kenetlliğini ifade etti.

Sözlerine devam eden  Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu "Karabük ilimiz orman varlığı açısından en fazla ormanlık alan sahip il. Bu şekilde de kalması için yangınla mücadele çalışmalarımıza destek olan başta Karabük Valiliğimiz, Jandarma Genel Komutanlığımıza, İl Emniyet Müdürlüğümüze,  AFAD’a,  Belediyelerimiz, Kızılay'a, diğer Orman Bölge Müdürlüklerimizden gelen ekiplerimize, baş tacımız orman köylülerimize, orman yangın gönüllülerimize ve tabi ki yeşil vatan bekçileri olan #orman kahramanlarımıza teşekkür ediyoruz.

Orman teşkilatı olarak sadece ormanlardaki ağaçları değil ormanların ihtiva ettiği tüm ekosistemi yönetiyor ve tüm canlıların ormanlarda hayatinetini idame ettirmesi için çalışıyor ve çalışmaya da devam edeceğiz" dedi.

Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, yangınla mücadele çalışmalarına katılan diğer ekiplerle vedalaşarak görev yerlerine uğurladı.

Kaynak: Bülten