CHP Zonguldak Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Erzincan İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Daha önce çok kez konuyu gündeme getiren Deniz Yavuzyılmaz, olayın toprak kayması olmadığını “Felaket” olarak adlandırılması gerektiğini söylemişti.

CHP’li Yavuzyılmaz, Erzincan İliç'te yaşanan dokuz işçinin göçük altında kaldığı maden faciasıyla ilgili çok sayıda belge paylaşmıştı. Yavuzyılmaz, dönemin Çevre Bakanı Murat Kurum’un onayladığı Çöpler 2. Kapasite Artışı Nihai ÇED Raporu’nda Yığın liç sahasının 5. ve 6. fazları inşa edilmediği halde, inşa edilmiş gibi gösterilerek sahanın kapasitesi kağıt üzerinde 85,3 milyon tona çıkarıldığını belirtmişti.

Yavuzyılmaz, konu ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Yavuzyılmaz, “Bir AK Parti klasiği. Erzincan İliç’teki altın madeninde felaket yaşanan yığın liç sahasının bir kısmının 2021 yılı Nihai ÇED Raporunda yer almadığını tespit ettik. Faz4-B adı verilen bu kısım jeoradar verilerine göre kaymanın ilk başladığı yer!” dedi.

Aniden bastırdı, vatandaşlar hazırlıksız yakalandı Aniden bastırdı, vatandaşlar hazırlıksız yakalandı

Yavuzyılmaz’ın paylaştığı görüntülerde ise, “Faz4-B’yle ilgili uygulama projesinin onay süreci devam ederken yürüyen bir ikinci kapasite artışı var. Yani işin anayasası orada Faz 4-B yok. Uygulama projelerinde buna göre anlaşılan revize edilmiyor ve Faz4-B’de ki uygulama işlemi sade devam ediliyor ve dolayısıyla burada ÇED raporuyla uyumsuz yapılan üretim dolayısıyla da aşırı yükleme olup sonuç bu felakete gidiyor gibi görünüyor.” Şeklinde ifadeler kullandığı görüldü.

Deniz Yavuzyılmaz öte yandan, felaket gününe ait jeoradar görüntüsünü de paylaştı.

Whats App Image 2024 05 24 At 12.29.25

Whats App Image 2024 05 24 At 12.29.48

Kaynak: