Fener Lisesi önünde Eğitim İş Başkanı Kamuran Çataklı, Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Murat Durmuş ve Birleşik Kamu İş Başkanı Metin Kahveci, Fener Lisesi öğrencilerinin en üstün yararını sağlayacak şekilde okulun yeniden şekillendirilmesini istediklerini belirttiler.

Eğitim Sen Şube Yönetim Kurulu Üyesi Murat Durmuş, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Zonguldak’taki üç yıllık faaliyetlerine değinerek, depreme dayanıklılık testlerinden sonra atıl durumda kalan okullar hakkında hiçbir şey yapılmadığını vurguladı. Durmuş, Yayla Ortaokulu, Kız Meslek Lisesi ve Bahçelievler İlkokulu'nun yıllardır süren taşınma sorunlarına dikkat çekti ve okulların kapasitelerinin zorlandığını, hijyen koşullarının yetersiz olduğunu ve ailelerin mağdur olduğunu belirtti.

Durmuş ayrıca, taşınan okulların ve öğrencilerin mağduriyetlerini giderecek adımlar atılmadığını, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ikili eğitim sistemine yönelik yeterli tedbir almadığını eleştirdi. Eğitimin tekli eğitime geçilerek iyileştirilmesini, Fener Lisesi'nin en kısa sürede öğrencilere en iyi yararı sağlayacak şekilde yeniden şekillendirilmesini talep etti. Eğitim süreçlerinde yetkililerin daha duyarlı, koordineli ve şeffaf olmasını beklediklerini ifade etti.

Derya Akbıyık'tan Rektör İsmail Hakkı Özölçer'e ziyaret Derya Akbıyık'tan Rektör İsmail Hakkı Özölçer'e ziyaret

Eğitim İş Başkanı Kamuran Çataklı da konuşmasında, okulların dönüşüm sürecinde tüm paydaşların görüşlerinin alınarak karar verilmesi gerektiğini belirtti. Çataklı, Fener Lisesi'nin dönüşüm sürecine dahil edilmemesini, okulun tarihi ve kültürel değerinin korunmasını istediklerini söyledi. Ayrıca, Ticaret Lisesi'nin yerinin değiştirilmesi ve meslek lisesine dönüştürülmesine karşı olduklarını, valiliğin bu konuda çözüm üretmesini beklediklerini dile getirdi.

Muhabir: Ersen Berk Çelik