Çaycuma'da tekniker evinde ölü bulundu Çaycuma'da tekniker evinde ölü bulundu

Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde, Belediye Meclisi tarafından inşaat faaliyetlerine yasak getirildi. Gürültü, çirkin görünüm ve çevre kirliliği gibi olumsuz etkileri göz önüne alınarak alınan bu karar, beldenin turizm sezonunda daha sakin ve huzurlu bir ortam sağlama amacı taşıyor.

Filyos Belediyesi, beldenin turizm potansiyelini ön planda tutarak önemli bir karar aldı. Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında, beldede devam eden inşaat faaliyetlerine yönelik yasak kararı kabul edildi. Karar, CHP'li Belediye Meclis Üyelerinin oy çokluğuyla alınırken, AK Partili ve aynı zamanda müteahhit olan Belediye Meclis Üyesi Kadem Sürül, karara çekimser oy verdi.

Turizm sezonunda nüfusun 15 ila 20 binin üzerine çıktığı Filyos beldesinde, ziyaretçilerin ve belde halkının sakin, huzurlu ve sağlıklı bir ortamda bulunabilmesi amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nün 2015/3 Sayılı Genelgesi dikkate alındı. Buna göre, inşaat faaliyetleri 15 Mayıs - 30 Eylül tarihleri arasında hafta içi 08:00 - 20:00, hafta sonları ise 10:00 - 19:00 saatleri arasında yasaklandı. Karara uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacak.

Filyos Belediyesi Meclisi tarafından alınan kararda şu ifadelere yer verildi: “Beldemiz turizm potansiyeli olan yaz sezonunda dışarıdan gelen ziyaretçiler ile birlikte mevcut nüfus yoğunluğu 15-20 binin üzerine çıkmaktadır. Beldemizde turizm sezonunda dışarıdan gelen ziyaretçi ve misafirler ile mevcut ikamet eden vatandaşlarımıza daha sakin, huzurlu ve sağlıklı bir ortam sağlanması amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nün 2015/3 Sayılı Genelgesine istinaden, belediyemiz sınırları içerisinde yürütülen, gürültü, çirkin görünüm ve çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan inşaat faaliyetlerine ait çalışmalarının, her yıl 15 Mayıs - 30 Eylül tarihleri arasında hafta içi 08:00 - 20:00, hafta sonları ise 10:00 - 19:00 saatleri arasında yasaklanmasına, uymayanlar hakkında yapılacak cezai işlemlerin tespiti ve düzenlenmesi ile ilgili Belediye Encümenine yetki verilmesine, yapılan işaretle oylama neticesinde; Meclis üyesi Kadem Sürül'ün (çekimser), diğer meclis üyelerinin (kabul) oylarıyla belediye meclisimizce oy çokluğu ile karar verilmiştir.”

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA