Zonguldak

Gelinlikçiler krizde

İsmet Habipoğlu; “Bizim sektör darbeyi sığınmacılardan yedi, aşırı fiyat artışları da ayrı bir etken”

Abone Ol

İçinde bulunduğumuz ekonomik güçlükler toplumun her kesimini etkilerken tüccar kesimi de bundan payını alıyor.

Ticaret sektörünün bu yaz aylarında zararda olan bir bölümü de gelinlikçiler. Gelinlik diken, alıp satan ya da kiralayan bu sektörün bir ismi de yıllardır bu piyasada olan İsmet Habipoğlu.

Gurbetçilerin bu yaz umdukları geliri getirmediğini ve bundan çok etkilendiklerini belirten Habipoğlu bunu biraz da düğün masraflarının geçtiğimiz yıllara göre katlanmasına bağladı ve “düğün salonları, yan giderler, ev kiralamalı, vs. gibi giderler vatandaşları ufak kapsamlı eğlencelerle düğünlerini gerçekleştirmeye zorluyor, gurbetçiler zorlanıyor, Almanya’da düğün yapmanın daha ucuz olduğunu belirtenler var” diyerek önemli bir noktaya parmak bastı.

Habipoğlu ayrı bir sıkıntılarının da sığınmacılar olduğunu söyleyerek “Özellikle Suriyeli sığınmacılar gelinlik sektöründe önemli bir rol oynuyorlar, örneğin İzmir’de üretim piyasası bunların elinde, vergileri yok,  başka benzer giderleri yok, ürettikleri malı istedikleri fiyata satıyorlar, örneğin bir duvak için bizden 150 dolar talip ediyorlar, 5 bin liraya yakın bir para, diğer gelinlik aksesuarları da öyle, 35 bin liradan aşağı gelinlik yok, en düşüğünü bu fiyattan satıyoruz, bunda da bizim suçumuz yok, aldığımız malın üstüne kar payını koyunca böyle oluyor;  sonuçta çok saylıda gelinlik elimizde kaldı, çünkü siparişlerini kış aylarında verdik ve yaz aylarında da suni pahalılık bizi de vurdu, düğün yapacakları da, bu gelinliği seneye saklayamıyorsunuz çünkü modası geçiyor veya malzemesi bozuluyor” şeklinde konuştu.