TFF3. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor Kulübü’nde, uzun yıllardır altyapı antrenörlüğü yapan Muhammet Şaffak, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 41 yaşındaki genç antrenörün vefatı, Şaffak ailesi başta olmak üzere Zonguldak Kömürspor ve antrenör camiasında derin bir acı oluşturdu.

Genç yaşta kendini futbola ve altyapı oyuncularına adamıştı

1983 Zonguldak doğumlu Muhammet Şaffak, Üzülmezspor, Demir Madencilik Dilaverspor ve Baştarlaspor’da futbol oynadıktan sonra 2009 yılında kramponlarını duvara asarak futbola nokta koydu. Yaşadığı sağlık problemi nedeniyle erken yaşta bırakmak zorunda kaldığı futboldan kopamayan Şaffak, Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün altyapısında antrenör olarak görev almaya başladı.

Miniklerden tutun U19 yaş kategorisine kadar 7 farklı yaş grubunda Zonguldak ve Türk futboluna çok sayıda futbolcu kazandıran Muhammet Şaffak, bu yönüyle camiada sevilen ve takdir gören ender antrenörlerden biriydi.

Aniden fenalaştı

Muhammet Şaffak, dün altyapı oyuncularıyla bir araya gelip günlük antrenman programını uyguladı. Sorunsuz geçen antrenman uygulamasının ardından günlük işlerini halleden Şaffak, 19.00 gibi evine gitmeye hazırlandığı sırada çarşı merkezde fenalaştı.

Çevredeki vatandaşların ve 112 sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan kırmızı-lacivertli antrenör yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı. Kalp krizi geçirdiği tespit edilen Şaffak, gece 23.00 sularında yaşama veda etti.

Gözyaşlarıyla uğurlandı

Devrek Belediyespor'umuz yeni antrenörü ile anlaştı Devrek Belediyespor'umuz yeni antrenörü ile anlaştı

41 yaşında hayatını kaybeden merhum Muhammet Şaffak, bugün ebediyete uğurlandı. Şaffak için Uzunmehmet Camii’nde ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Tören, son dönemin en kalabalık cenaze töreniydi. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem başta olmak üzere spor, siyaset ve futbol camiasından çok sayıda kişi, Muhammet Şaffak’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Törene katılanlar, üzüntüyü en derinden yaşayan Şaffak ailesinin acısına ortak oldu. Altyapı futbolcuları, uzun süre tabutun başında bekleyip dualar ederken, bu sırada gözyaşlarını adeta sel oldu aktı. Küçük futbolcuların "Bizi bırakıp gitme hocam" sözleri, törene katılanların acısını bir kat daha artırdı. Merhum Muhammet Şaffak, helallik alınmasının ardından kılınan cenaze namazının akabinde Rüzgarlımeşe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Zonguldak Kömürspor’dan baş sağlığı mesajı

Zonguldak Kömürspor Kulübü, altyapıya uzun yıllar hizmet eden Muhammet Şaffak’ın vefatı üzerine baş sağlığı mesajı yayınladı.

Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, “Muhammet Şaffak hocamız yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Şaffak ailesi ve Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün başı sağolsun. Muhammet hocamıza Allah’tan rahmet, acılı ailesi ve yakınlarına baş sağlığı dileriz.” ifadelerinde bulundu.

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Salih Demir, Zonguldak Kömürspor Sportif AŞ Başkanı Hakan Hürfikir, yönetim kurulu üyesi aynı zamanda iş insanı Hacı Demir ile Harun Demir, acılı günde Şaffak ailesinin yanında yer aldı.

SPOR SERVİSİ

TabbbHacı

Editör: Hüseyin EKİNCİ