Eylem Ertuğrul’dan Maden Arama tepkisi: “Halkımızın yanındayız” Eylem Ertuğrul’dan Maden Arama tepkisi: “Halkımızın yanındayız”

Ziyarette, Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir, Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Bülent Tuna, Karabük, Bolu, Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanları ve amatör spor kulüpleri temsilcileri hazır bulundu.
Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Şube Başkanı Kemal Demir, konuşmasında, "Doğru yoldan asla ayrılmayacağım ve amatöre hizmet etmek için bu göreve başladım. İnişli çıkışlı zamanlarımız oldu. TASKK'da görev aldığımda 'Benim başkanım değil, ağabeyim var' demiştim. Genel başkanımız dışında 81 kapım var. 81 ASKF başkanında gördüğüm dostluğu ve barışı burada da sağladığımı düşünüyorum. Başkanımıza burada olduğu için teşekkür ediyorum" dedi.
TASKK Başkanı Ali Düşmez, konuşmasında sporda tasarrufun olmaması gerektiğini vurgulayarak, "Devletimizi yöneten büyüklerimiz yerelde ve genelde gerekli görüp yaptıkları bir şeydir. Bu durumu saygıyla karşılarız. Bana göre tasarruf tedbirleri her zaman olmalıdır. Ben tasarruf tedbirlerini şu şekilde anlıyorum: Bir aileyi yönetiyorsanız, ekmeği israf etmeyin, yemeği çöpe dökmeyin. Tasarruf tedbiri budur. Ülke içinde, aile içinde, birey içinde tasarruf yapılmalıdır. Bugün 12 bin 500 lirayla insanların geçinme şansı yok. Belki hepimizin suçu var. Ancak gençlerin sporundan keserek tasarruf olmaz. Yerel belediyeler ne yapar bilmiyorum. Biz siyaset üstü kurumlarız ve ASKF'lerimizde partizanca tutum olmaz. Uzun yıllar TASKK'ı yönettim ve yedi farklı belediye başkanı gördüm. TASKK'da her şehirde ayrı belediye başkanları vardır. Bizim en önemli işimiz siyaset üstü olmaktır. Benim tüm konuşmalarım siyaset üstüdür. Spordan keserek tasarruf olmaz. Gençlerin ruh ve beden sağlığı olmadan toplum olmaz. Ne paraya ne de başka bir şeye ihtiyacımız olur." dedi.
Konuşmaların ardından Genel Başkan Düşmez, Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu binasını gezdi.
Ziyaretin sonunda, Başkan Kemal Demir ve Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, Genel Başkan Düşmez'e günün anısına Devrek bastonu ve madenci heykeli hediye etti.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma