Zonguldak'ta esnaflardan 'DUBA' tepkisi Zonguldak'ta esnaflardan 'DUBA' tepkisi

3 Eylül 2024 Salı(bugün) saat 18:00’da Madenci Anıtı’nda TÜRK-İŞ’in gerçekleştireceği ‘Zordayız, Geçinemiyoruz’ mitingi öncesi GMİS Genel Merkez Yöneticileri, müesseselerde maden işçilerine miting ile ilgili bilgiler verdi. GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK Gelik İşletmesi’nde gündüz vardiyası öncesi maden işçileri ile bir araya geldi. Mitingde işçinin, emekçinin, emeklinin, asgari ücretlinin sorunlarını ön plana çıkaran önemli bir miting olduğunu ifade eden Yeşil, tüm maden işçilerini mitinge davet etti.
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın toplumun her kesiminin ortak sorunlarını mitingde yetkililere duyuracağını anlatan Yeşil, “Bu miting işçinin, emeklinin, emekçinin, asgari ücretlinin mitingidir. Bu mitin yüksek enflasyonuna, hayat pahalılığın yükünü çekmek istemeyen halkın mitingidir. Bizler bunların sorumlusu değiliz. Bizler ülkemizin kalkınması için Cumhuriyet kurulduğundan bu yana canını ortaya koyarak çalışan emekçileriz. O nedenle bu miting bizler için son derece önemlidir. Biliyorsunuz KİT Reformuyla TTK’nın da içinde bulunduğu kamu kurumlarının özelleştirilmesinin önünün açılması için bir çalışma yapılıyordu. Bizler, sizlerden aldığımız güç ile bir mücadele başlattık ve geri adım atıldı. Ancak bizler takibimizi sürdürüyor ve en ufak bir girişime dahi izin vermeyeceğiz. Bu nedenle Ergün başkanımız bu konuyu da gündeme getirecektir. Tüm işçi sınıfını, madencilerimizi mitinge davet ediyorum.” dedi.
GMİS Genel Mali Sekreteri Yalçın Yiğit de, TTK Karadon Müessese Müdürlüğü’nde maden işçilerine bilgilendirmede bulundu. Tüm madencileri mitinge davet eden Yiğit, “Bu miting tüm işçi sınıfını ilgilendiren önemli bir miting. Emeğin başkenti Zonguldak’ta düzenlenmesi bizlere ayrı bir sorumluluk veriyor. Bizler madenciler olarak alanın en önünde olarak Türkiye’nin dört bir yanından gelen emekçi kardeşlerimizi karşılayacağız. Bu nedenle tüm madenci kardeşlerimizi mitinge davet ediyorum.” dedi. 

Kaynak: Bülten