Kudret narı, görüntüsünden dolayı herkesin tadını merak ettiği ve şifalarını konuştuğu bir bitkidir. Acımsı bir tada sahip olan kudret narı, sağlığa olan faydalarıyla tadından daha etkili. Tropikal meyveler arasında yer alan kudret narı, uzun yıllardır tedavi amaçlı kullanılan bitkiler arasında bulunuyor. Uzmanlar tarafından da önerilen bu bitki, özellikle mide rahatsızlıklarına iyi gelmesiyle bilinir.

Zonguldak'ta konut satışları azaldı Zonguldak'ta konut satışları azaldı

Lokman Baharat’ın sahibi Tahir Buyurucu, kudret narının Ağustos ayı meyvesi olduğunu belirterek, “Bu nedenle bir adı kudret narıyken öteki adı Ağustos narıdır. En çok ülser gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Sıvı olan kısımları ise sivilce, basur ya da yara gibi durumlarda kullanılır. Bunu sabah akşam birer tatlı kaşığı aç karnına alıyorsunuz. Kesildikten sonra dilimlenip iyi bir zeytinyağının içine yatırılır ve orada bir ay kaldıktan sonra kullanıma uygun hale gelir. Kullanılmasını öneriyoruz. ” şeklinde konuştu.

Kudret narının 100 gramı, günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 99’unu, A vitamini ihtiyacının yüzde 44'ünü, folat ihtiyacının yüzde 17'sini, potasyum ihtiyacının yüzde 8'ini, çinko ihtiyacının yüzde 5'ini ve demir ihtiyacının yüzde 4'ünü karşılar. Bu zengin içeriği sayesinde kudret narı, sağlık açısından oldukça değerli bir bitkidir.

Kudret narının faydalarından en etkili şekilde yararlanmak için, düzenli ve doğru kullanımı önemlidir. Özellikle mide rahatsızlıkları, cilt problemleri ve bağışıklık sistemi için doğal bir destek arayanlar için kudret narı, mükemmel bir seçenek.

Whatsapp Image 2024 07 07 At 13.03.28

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA