Zonguldak’ta, amatör kümede mücadele eden Maden İşçileri Topbaşıspor, sahip olduğu imkan ve tesislerle rakiplerini imrendiriyor. Tesisleşmeye yönelik hamleyle geleceğe dair büyük bir adım atan kulüp, şimdi de altyapı futboluna yönelip geleceğin futbolcularını yetiştirecek.

1986 yılında kurulan Kasaptarlaspor’un, 1993 yılında tüm haklarını devralınması üzerine Merkez Topbaşıspor adını alan kulüp, 4 yıl önce tüzükte köklü bir değişikliğe giderek kurumsallaşma adına önemli bir hamlede bulundu.

Yol haritasını yeniden çizen Kozlu temsilcisi, Merkez Topbaşıspor olan ismini Maden İşçileri Topbaşıspor olarak değiştirdi. İsim değişikliğinin yanı sıra üyelik sisteminde de düzenlemeye giden Kozlu ekibi, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi’nde çalışan maden işçilerinin kulübe üye olmalarının yolunu açtı. Mevcut üyelerin arasına katılan maden işçileriyle birlikte üye sayısını artıran kulüp, sabit gelir kaynağını güçlü hale getirdi.

Kurumsallaşmaya yönelik büyük önem taşıyan üyelik sistemini sağlam bir temel üzerine oturtan kulüp yönetimi, sonrasında kalıcı tesisleşme adına girişimde bulundu.

Kulüp Başkanı Davut Özdemir’in talebi doğrultusunda, dönemin Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın da girişimleri üzerine Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’ndan alınan destek üzerine Kozlu Topbaşı Mahallesi’nde yapılan tesis ve antrenman sahası, Ekim 2023’te hizmete açıldı.

Amatör ligde mücadele eden her kulübün sahip olmak isteyeceği imkanlara sahip tesis içerisinde, antrenman sahası, başkan ve yönetim odası, soyunma odaları, her futbolcunun ayrı ayrı duş alabileceği duşa kabinler ve çamarşırhane var.

Madencilerden aldığı güçle gelir kaynağını sabitleyen, tesisleşme hamlesiyle vizyonunu da değiştiren kulüp, şimdi ise geleceğe yatırım amaçlı altyapı futboluna el attı.

Maden İşçileri Topbaşıspor Futbol Akademisi adı altında açtığı altyapı futbol okulunu hizmete sokan Kozlu ekibi, kendi tesislerinde yetiştireceği öz kaynaklarını, 4-5 yıl sonra sıfır maliyetle A takıma kazandıracak. Altyapı futbolunu süreklilik haline getirecek kulüp, böylelikle dışa bağımlı transfer politikasından kurtulup kendi özünden yetiştirdiği futbolcularla yoluna devam edecek.

Kurumsallaşma ve tesisleşme konularında büyük bir atılım yaşayarak antrenman sahası, üyelik sistemi ve altyapı sorunlarını ortadan kaldıran Maden İşçileri Topbaşıspor, 2024-2025 sezonuyla birlikte artık büyük hedefler peşinde koşacak.

Geride kalan 2023-2024 sezonunu İkinci Amatör Küme şampiyonluğuyla tamamlayan Maden İşçileri Topbaşıspor, Kasım ayında başlayacak Birinci Amatör Küme’de şampiyon olup Süper Amatör Lige çıkmak istiyor. Mevcut şartlar itibariyle Süper Amatör Ligi fazlasıyla hak eden Maden İşçileri Topbaşıspor, önümüzdeki günlerde yeni futbol sezonu planlamasına bu düşünceler doğrultusunda start verecek.

SPOR SERVİSİ

Zonguldak Kömürsporlu eski futbolcunun transferi bitti... Şampiyonluğa taşıyacak Zonguldak Kömürsporlu eski futbolcunun transferi bitti... Şampiyonluğa taşıyacak

Editör: Hüseyin EKİNCİ