WhatsApp-Image-2023-10-14-at-13.13.24

Fevkani Köprü’nün yıkımına karşı 'son direniş'! Fevkani Köprü’nün yıkımına karşı 'son direniş'!

Zonguldak Haber – “Söz vermiştin, yıkmayacaktın, ne oldu sana, neden değiştin, baskı yapanlar kim?”

Gülden Işık’ın Fevkani Köprü önündeki tek kişilik protesto eylemine çok az sayıda bir Zonguldaklı grup da gelerek katıldı. Işık’ı yalnız bırakmayanlar arasında kentin kültürüne katkıda bulunmuş isimler, CHP il-ilçe başkanları, Zafer Partisi il başkanı, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı ve yönetimindeki bazı isimler, bazı STK temsilcileri, Fevkani altında işyeri bulunan bazı esnaflar, o anda yoldan geçen meraklılar, az sayıda basın mensubu ve çok sayıda polis memuru vardı.

Gülden Işık yaptığı kısa konuşmada Başkan Alan’ı eleştirdi ve özetle; “bana kesinlikle yıkmayacağını söylemiştin, yıkılamaz demiştin, şimdi ne oldu da böyle fikir değiştirdin, sana baskı yapanlar kim, sen neden böyle değiştin, bu yıkım arzusunun ardında ne var, zamanla her şey ortaya çıkacak, üzülüyorum ama elimden bu kadar gelebiliyor” dedi.

Gülden Işık’ın “köprüyü yıkma arzusunun ardında cumhuriyetle hesaplaşma arzusu yatıyor, birileri cumhuriyet kazanımlarını ortadan kaldırmak istiyor” şeklindeki sözleri de izleyicilerden büyük alkış aldı.

Her yeri yıkma arzusunun depreşmesinin ana nedenleri arasında rant olayının bulunduğuna inandıklarını belirten Gülden Işık “Merkez çarsısını yıktın da ne oldu, hani yenisi, köprüyü iki ayda yıkarım diyorsun, iki sene de bile yıkamazsın, sen de buradasın, biz de buradayız, göreceğiz. Köprü sapasağlam, sökülen dükkanların arkasından pırıl pırıl çelik çıkıyor. Derhal üniversiteden bir bilirkişi gelsin, çürük mü değil mi inceleyip rapor versin, son pişmanlık fayda vermez” diyerek yetkilileri göreve davet etti.

İş makineleri Fevkani Köprü’ye çıktı! Yıkıma sayılı saatler kaldı! İş makineleri Fevkani Köprü’ye çıktı! Yıkıma sayılı saatler kaldı!

Daha sonra kendi yazdığı şiiri okuyan Gülden Işık’a bazı vatandaşlar destek vererek alkışlarını sürdürdüler, bazı kadın izleyiciler de kendi şiirlerini ve duygu düşüncelerini dile getirdiler.

Bu arada bir AK Partili vatandaş da “bu köprüyü yıkmak hainliktir, bu arkadaşlar haklıdır, beni isterlerse partiden atsınlar ama dediklerim doğrudur” diyerek yıkımı protesto etti ve çevresindekilerden alkış aldı.

Fevkani köprünün yıkılmasının önlenebilmesi içi yapılan bu bireysel eyleme ne yazık ki köprü altı esnafının büyük bölümü katılarak destek vermedi, köprü altı dernek başkanı çıkarak kısa bir konuşma yaptı ama kendisine orada bulanan bazı esnaflar tepki gösterdi. Eyleme halkın da gereken şekilde ilgisi olmadı ve bu da Gülden Işık’ı izlemeye gelenler tarafından kınandı. (Sermet Aksu)

WhatsApp-Image-2023-10-14-at-13.13.23

Köprü için montaj sürüyor Köprü için montaj sürüyor

WhatsApp-Image-2023-10-14-at-13.13.23-(1)

Editör: Virda Şahin