Hamas'ın saldırıları, İsrail'in Batı Şeria'da gerçekleştirdiği baskınların ardından geldi. İsrailli askerler, 6 Ekim'de Batı Şeria'nın El Halil kentinde düzenlenen baskında 10 Filistinliyi öldürmüştü.

Hamas'ın saldırıları, İsrail'in farklı noktalarını hedef aldı. Tel Aviv, Beerşeba ve Aşkelon gibi şehirler roketlerle vuruldu. İsrail medyası, saldırıda en az 250 kişinin öldüğünü, yüzlerce kişinin yaralandığını bildirdi.

Ölenler arasında İsrailli üst düzey askerler de vardı. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, saldırıların "İsrail'e karşı bir savaş" olduğunu söyledi.

Hamas'ın saldırıları, İsrail'in misillemesine neden oldu. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne hava ve kara saldırıları başlattı. İsrail ordusu, Gazze'nin merkezindeki yüksek katlı bir konut kulesini yıktı.

Türk araçları kaleşnikofla tarandı, taş ve sopalarla saldırdılar Türk araçları kaleşnikofla tarandı, taş ve sopalarla saldırdılar

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, "Hamas'ın saldırılarının bedelini ağır ödeyecek" dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, yarın acil bir toplantı düzenleyeceğini duyurdu. (Haber Merkezi)

hamas-israil-operasyon-(13)hamas-israil-operasyon-(12)hamas-israil-operasyon-(11)hamas-israil-operasyon-(10)hamas-israil-operasyon-(9)hamas-israil-operasyon-(8)hamas-israil-operasyon-(7)hamas-israil-operasyon-(6)hamas-israil-operasyon-(5)hamas-israil-operasyon-(4)hamas-israil-operasyon-(3)hamas-israil-operasyon-(2)hamas-israil-operasyon-(14)

Editör: Murat Barutçu