Zonguldak Kuyumcular Dernek Başkan Yardımcısı İhsan Küçük, altın fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, vatandaşlara külçe altına yatırım yapmalarını tavsiye etti.

“ HANİYYE’NİN ÖLÜMÜ SONRASI ARTIŞ OLDU”

Yağmur yolları göle çevirdi Yağmur yolları göle çevirdi

Küçük, siyasi ve jeopolitik olayların altın fiyatlarını geçici olarak dalgalandırdığını belirtti. "Uzun vadede altın her zaman güvenilir bir yatırım aracı olarak kabul ediliyor. Gelecek dönemde ABD'nin faiz oranlarını düşürmesiyle birlikte altının değerinin artacağı öngörülüyor. Müşterilerimize tavsiyemiz, uzun vadeli olarak altına yatırım yapmalarıdır. Şu anda altının yükselişte olduğu söyleniyor. İran dini lideri Haniyye’nin ölümüyle birlikte bir artış gözlemlendi, ancak bu artışın kalıcı olup olmadığını ilerleyen dönemlerde göreceğiz. Kısa vadede büyük bir artış beklemiyoruz, ama orta ve uzun vadede artış öngörüyoruz.” dedi.

“YATIRIMCILAR KÜLÇE ALTINA YÖNELDİ"

Küçük, yatırımcıların en çok külçe altına yöneldiğini, ancak küçük gram altınların da mevcut olduğunu ifade etti. Bir gram, beş gram ve on gramlık altınların da piyasada bulunabileceğini belirtti.

GELECEK DÖNEM BEKLENTİLERİ İYİ

Güncel fiyatlar hakkında bilgi veren Küçük, "Şu anda külçe altının satış fiyatı 2.660 TL. 24 ayar altının fiyatı da arttı. Dün fiyatlar daha uygundu, ancak bugün yirmi lira artmış durumda. Gelecek dönem için olumlu söylentiler var” şeklinde konuştu.

"YURT DIŞINDAN GELEN VATANDAŞLARIN ETKİSİ ÇOK AZ"

Küçük, diğer yılların aksine bu yıl düğün sezonunu çok yaşayamadıklarını ifade ederek,

 "Yurt dışından gelen vatandaşların etkisi çok az. Düğün sezonu bu yıl beklenilen hareketliliği göstermedi. Temmuz ve Ağustos aylarında genellikle yoğunluk yaşanır, ama bu yıl bu hareketlenmeyi göremedik. Ekonomik şartlar nedeniyle vatandaşların talepleri eskisi gibi değil. Örneğin, Devrek ve Bartın’da gurbetçi sayısı yüksek olduğu için talep daha fazla. Zonguldak merkezde gurbetçi sayısının az olması nedeniyle talep düşük, bu yüzden düğün sezonu etkili olmadı”dedi.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma