Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi Genel Yoğun Bakım Servisi'nde (B4) klimaların çalışmadığı ve oda sıcaklıklarının 40 dereceyi bulduğu iddia edildi. Hastanede klimaların arızalı olması nedeniyle nem oranlarının yüzde 90’a yaklaştığı belirtiliyor.

Enfeksiyon Riski Artıyor
Bir hasta yakını, hastane içindeki odaların sıcaklıklarının gün boyunca 38 dereceyi bulduğunu, nem oranlarının ise %90'a yaklaştığını belirtti. Bu durumun, hastaların sıcaktan ter içinde kalmasına ve enfeksiyon riskinin artmasına yol açtığını ifade etti.

“Sağlık Standartları İhlal Ediliyor"

Zonguldak'ta Aile ve Sosyal Hizmet kuruluşlarına habersiz denetim Zonguldak'ta Aile ve Sosyal Hizmet kuruluşlarına habersiz denetim

Hasta yakınının iddialarına göre, hastane odalarındaki klimalar çalışmıyor ve HEPA filtreleri yıllardır değişmemiş. Hastane yetkililerinin, HEPA 14 yerine HEPA 13 filtre kullanılması ve bu filtrelerin değişmemesi nedeniyle sağlık standartlarının ihlal edildiği ifade ediliyor. Ayrıca, klimaların işlevsiz olması ve bazı stor perdelerin kırılmış olması, güneş ışığının doğrudan hasta odalarına girmesine neden oluyor.

Hasta Yakınının Açıklaması:

"Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi Genel Yoğun Bakım (B4) servisinde hastam yatıyor. Klimalar çalışmıyor. Gündüz hasta odaları 38 dereceyi görüyor. Nem oranları %90'a dayanmış. HEPA filtreleri asla değişmemiş. Hastanenin teknik birimiyle görüştüm ve doğruladım. Normalde HEPA 14 filtre kullanılması gerekirken odalarda HEPA 13 takılı ve o da senelerdir değişmemiş. Üstelik klimalar çalışmıyor. Hastalar kan ter içinde kalmış sıcaktan. Odalarda stor perde takılı ve bazıları kırılmış. Güneş direkt hasta odasına vuruyor. Hastanın güneşten ve sıcaktan kaçacak yeri yok. Yoğun bakım dediğimiz yer izole olması gereken bir yerdir. Ancak tüm odaların kapıları sıcaktan dolayı açılmış, pervanelerle hava akımları birbirine karışmış. Hastalarda sıcaktan dolayı enfeksiyonlar başlamış. Doktorlarımız bunları doğruladı. Bu sorunları teknik servisin çözmediğini, hemşire ve doktorların ilgili birimlere iletmesine rağmen çözümsüz kaldığını öğrendik."

Hastane yetkililerinin bu iddialara nasıl bir yanıt vereceği ve gerekli önlemleri alıp almayacağı merakla bekleniyor.  

Whats App Image 2024 07 28 At 13.01.45

Whats App Image 2024 07 28 At 13.01.45 (2)

Whats App Image 2024 07 28 At 13.01.45 (1)

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma