Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu tarafından başlatılan ve şuan Etik Kurulu’nun önünde olan Ankaraspor-Nazilli Belediyespor dosyasıyla ilgili süreç devam ediyor. Uzlaşı iddialarına konu olup birçok iddia sitesinde beraberlik skoruna yüklü miktarda paralar yatırıldığı öne sürülen maçla ilgili verilecek karar herkes tarafından merakla bekleniyor.

Bahsi edildiği gibi söz konusu maçta uzlaşıya dair somut bulgulara rastlanır, dosya şikeye dahil edilirse, hem Ankaraspor’un, hem de Nazilli Belediyespor’un bir alt lige düşürülme olasılığı var. Bu olasılığın yanı sıra 37’nci haftada oynanan maça dair iki takıma 3-0 hükmen mağlubiyet ve 3’er puan tenzil edilmesi kararı da olasılıkları arasında yer alıyor.

Bu olasılıkların gerçekleşmesi için Etik Kurulu’nun devam eden incelemelerinde somut bulguların ortaya konulması gerek. TFF YouTube kanalından canlı yayınlanan maçta, iki takım futbolcularının 90 dakika boyunca gol atmaya yönelik bir hücum aksiyonunda bulunmamaları, maçta bir şut denemesinin bile olmaması üstüne üstlük 90’ıncı dakikada gole giden Nazilli Belediyesporlu futbolcunun, Ankarasporlu futbolcular tarafından sert bir şekilde uyarılması dosyayı oluşturan argümanlar arasında yer alıyor.

Zonguldak Kömürspor hakkını arıyor... Gerekirse İstanbul’a, TFF'ye kadar yürürüz Zonguldak Kömürspor hakkını arıyor... Gerekirse İstanbul’a, TFF'ye kadar yürürüz

Bu argümanların dışında Etik Kurulu’nun, maçın hakemi Ömer Faruk Gültekin, gözlemci Levent Güzen ile TFF temsilcileri Ayhan Kabakçı ile Kadir Dölçek’i de dinlemesi bekleniyor.

VİCDANININ SESİNİ DİNLE...

Zonguldak Kömürspor Kulübü Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, konuya dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Maçın hakemi Ömer Faruk Gültekin ile temsilci ve gözlemciye seslenen Öztürk, söz konusu isimlerin maçta olup biteni anlatması halinde, dosyanın daha hızlı neticeleneceğini belirtti.

Kırmızı-Lacivertli yönetici, özellikle TFF'nin Hatay bölgesi temsilcisi Ayhan Kabakçı'ya çağrıda bulunup vicdanının sesini dinlemesini istedi. Şubat 2023'te meydana gelen deprem felaketinde Zonguldaklı maden işçilerinin Hatay'da can siparhane çalışıp sayısız can kurtardığına dikkat çeken Öztürk, madenci şehri Zonguldak'ı en iyi Kabakçı'nın anlayacağını, vicdanının sesini dinlemesi halinde Hataylı temsilcinin anlatacaklarının karar aşamasında önemli bir bulgu olacağına vurgu yaptı.

Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçıyla ilgili Hukuk Kurulu’nun başlattığı soruşturmanın, hafta başında yapılan sevkle birlikte Etik Kurulu tarafından devam ettirildiğini aktaran Şükrü Öztürk, sosyal medya paylaşımında, “Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında aleni olarak bahis şikesi ve etik kurullarına uyulmadığı cümle alem görmüş ve tanık olmuştur. Canlı yayınlanan ve her şeyin açık ve net bir şekilde görülmesine rağmen TFF kurulları “Bu maçta bir şey yok” derse, bu demek oluyor ki Türkiye’de bundan sonra herkes her şeyi ve şike yapabilir. Böyle bir kararla birlikte kafalarda böyle bir algı oluşur. Maçın hakemi Ömer Faruk Gültekin, maçın TFF temsilcileri çıkar bu maçta neler yaşandığını anlatırsa, dosya çabuk karara bağlanır. Özellikle Hataylı olan maçın temsilcisi Ayhan Kabakçı’ya sesleniyorum. Madenci şehri Zonguldak’ı en iyi sen tanırsın, madencilerin ruhunu taşıyan Zonguldak Kömürspor’u en iyi sen anlarsın. Vicdanının sesini dinle ve gördüklerini söyle. Başka bir şey istemiyoruz. Bu şehrin, bu ülkenin üzerinde emeği var. Hakkımızı yedirmeyiz. Şehr-i müdafaya sonuna kadar devam edeceğiz”  ifadelerine yer verdi.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ