Son birkaç yıldır özellikle gençlik kesimi arasında aquaparkta serinleme ve yüzme olayı moda haline gelmiş bulunuyor.

Çok kapasiteli ve oyun bölümleri de bulunan bu dev havuz sistemleri yavaş yavaş Zonguldak’ın ilçe ve beldelerini de kapsayacak şekilde genişliyor. Gençlik deniz yerine aquaparklarda eğlenmeyi tercih ediyor. Aileler de çocuklarının bu arzularını kıramıyor ve onları böyle yerlere götürmek zorunda kalıyor.

Ancak çoğu aile söz konusu bu aquaparklara para yetiştiremiyor. Girişi kişi başı 200 liradan 700 liraya kadar değişen fiyatlarla vatandaşın hizmetine sunulan aquaparklar gerçekten de bütçeleri sarsıyor.

Köprü için montaj sürüyor Köprü için montaj sürüyor

Bu durumda da il, ilçe ve belde belediyelerine bu türden tesisleri halka kazandırmak için projeler yapmak görevi düşüyor. Ereğli belediyesi böyle bir aquaparkı yaptı ve girişi 200 lira olarak açıklayarak gençliğin adeta bu tesise hücum etmesini sağladı.

Vatandaş Zonguldak’ta da bu türden hizmetlerin artmasını istiyor, sadece bir Kapuz plajının yetmediğini, çocukların aquapark ihtiyaçları olduğunu da belirten vatandaşlar gelecek yıllar için belediyenin böyle projeleri gündeme almasını istiyor.

Muhabir: Sermet Aksu