Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), bugün Türk-İş Genel Merkezi’nde ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan katıldı.

Alevler emekleri yok etti: Orman yangınında yüzlerce arı kovanı küle döndü Alevler emekleri yok etti: Orman yangınında yüzlerce arı kovanı küle döndü

Toplantıda konuşan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, 19 Kamu İktisadi Teşebbüsü'nün (KİT) yönetim yapısında değişiklik yapılmak istendiğini belirtti. Atalay, planlanan değişikliğe göre, KİT'lerin yönetim kurullarının 7 üyeden oluşacağını, bu üyelerin 4'ünün Hazine ve Maliye Bakanlığı temsilcisi, 3'ünün ise ilgili bakanlık temsilcisi olacağını söyledi. Ayrıca, yönetim kurulu başkanının da Hazine temsilcileri arasından seçilmesinin planlandığını ifade etti.

Atalay, bu düzenlemenin stratejik KİT’leri parça parça satmak ve uluslararası tekellere teslim etmek anlamına geldiğini belirterek, "Türkiye Kömür İşletmeleri, ETİ Maden, BOTAŞ, TEDAŞ, TPAO, TCDD, Çaykur gibi önemli kuruluşlar için böyle bir çalışma yapılıyor. Hazine, Enerji Bakanlığını, Ulaştırma Bakanlığını idare edecek. Hazine bürokratı elektrikten, madenden ne anlar? Bu durum, toplumda ve KİT'lerde çalışan işçiler arasında büyük tereddütlere yol açıyor" dedi.

Atalay, KİT’lerin yönetim kurullarında alanında uzman kişilerin bulunmasının önemine vurgu yaparak, bu değişikliğin KİT'lerin verimliliğini ve işleyişini olumsuz etkileyeceğini dile getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi