Zonguldak'ta otopark sorunu her geçen gün büyüyor. Yetersiz otopark alanları, şehirdeki araç sayısının artmasıyla birleşince, hatalı parklanmalar kaçınılmaz hale geliyor. Özellikle dar sokakların yanı sıra ana caddelerde de araçların uygunsuz şekilde park edilmesi, trafik akışını neredeyse durma noktasına getiriyor. Vatandaşlar bu durumdan oldukça şikayetçi.

Şehrin birçok noktasında hatalı parklanmalar nedeniyle yaşanan trafik sıkışıklıkları, vatandaşların tepkisine yol açıyor. Hatalı parklar, özellikle acil durumlarda itfaiye ve ambulans gibi hizmet araçlarının geçişini de zorlaştırıyor.

Gençlik Merkezinden Üniversite öğrencilerine destek Gençlik Merkezinden Üniversite öğrencilerine destek

Bu durum karşısında yetkililer tarafından gerekli yaptırımların uygulanmaması ve çözüm amaçlı projelerin üretilmemesi de vatandaşları şikayet ettiği diğer konular arasında yer alıyor.

Zonguldak’ın yaşadığı bu sorun ile ilgili şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, “Seçim öncesinde herkes bu sorunla ilgili vaatlerde bulunuyor. O koltuğa oturdukları an ne hikmetse bunu unutup daha kötü hale getiriyorlar. Bu konu ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması ve sorunun çözülmesi gerekiyor. Bizim yetkililerden beklentilerimiz bu yönde. Yayaların yürümesini dahi etkileyecek şekle geldi bu trafik problemi. Herkes bulduğu yere arabayı bırakıyor.” Şeklinde yorumlarda bulundular.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA