Bilindiği gibi 3 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete’de bazı kurumlarda atama ve görev değişiklikleri yer aldı. Buna göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Bengü Aytekin atandı.

Kimdir Bengü hanım? Bengü hanım başarılı bir bürokrattır ve Hazine ve Maliyeden sorumlu Bakan Mister Şimşek’in de en önde gelen yardımcılarından biridir. Peki Bengü hanım ne yapacaktır Zonguldak’ta? Hanımefendi her halde buralara denize girmeye, sahillerde güneşlenmeye, Ankara’nın sıcak ve insanı içini karartan havasından kurtulmaya gelmedi. Buraya hükümetin TTK’dan kurtulmasını ivedileştirmek için gönderildi. Bir anlamda TTK’nın hesabını kapatmaya geldi gibi bir şey. Güzel bir envanter çıkaracak, envanterdeki taşınır taşınmaz malvarlıklarının değerlerini saptayacak, sonra bunların piyasaya sürülme işlemleri, elde edilen kazançla TTK çalışanlarının kaç aylık ya da yıllık aylıklarının ödenebileceği, TTK çalışanlarına “işe gelmeyin, evde oturun, biz maaşlarınızı bankaya yatıracağız” açıklamalarının yapılması ile ilgili raporları bağlı bulunduğu Ankaralara gönderilmesi şeklinde çalışmalara büyük bir olasılıkla imza atacak.

Zonguldak'ta Aile ve Sosyal Hizmet kuruluşlarına habersiz denetim Zonguldak'ta Aile ve Sosyal Hizmet kuruluşlarına habersiz denetim

Zonguldak’ta bir devrin kapanacağına işaret edecek bu uygulamalar, Bengü Aytekin’in Mister Şimşek’e “TheEnd” raporunu sunmasıyla başlayacağının da en büyük kanıtları.

Bengü Hanım’ın TTK’ya neden atandığının bir yanıtı daha var, o da Akepe’nin üç baş maaş alan bürokratlarından biri olabilmesi için Bakan tarafından kendisine kıyak yapılmış olması. Ama bu zayıf bir olasılık çünkü bakan böyle bir şey yaparsa batan TTK’ya kendisi de bir darbe vurmuş olur ve millet de böyle bir duruma gerisiyle güler.

Muhabir: Sermet Aksu