Kilimli

Heyelan sonrası istinat duvarı inşası sürüyor

Zonguldak'ın Kilimli ilçesi Hisarakası Mahallesi'ndeki Yeşilyalı Modern Evler'de meydana gelen heyelan sonrasında belediye, duvar yapım çalışmalarına devam ediyor.

Abone Ol

Zonguldak'ın Kilimli ilçesi Hisarakası Mahallesi'ndeki Yeşilyalı Modern Evler'de meydana gelen heyelanın ardından, belediye istinat duvarı yapım çalışmalarına hızla devam ediyor. Heyelan sonrası toprak yığılması, alt kattaki bir evin giriş kapısına ve balkonuna zarar vermişti. Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, çalışmaları yerinde inceledi ve afetin yaralarını saracaklarını belirtti.

Başkan Altun yaptığı açıklamada, "Yeşilyalı Modern Evler'in önünde, heyelan nedeniyle toprak yığılması oldu. Üstteki apartmanın altındaki toprak aşağıya kayarak alt kattaki evlere zarar verdi. Apartman sakinleriyle bir toplantı yaparak durumu değerlendirdik ve hızlı bir şekilde bir istinat duvarı inşasına başladık. Betonarme ve demirli olacak bu duvar, hem üstteki apartmanı koruyacak hem de alt kattaki apartman sakinlerinin sorunlarını çözecek. Şu anda iki iş makinesi ve on personel çalışmalarını sürdürüyor. Dün beton zemin hazırlandı ve bugün beton dökme işlemini tamamlamayı planlıyoruz." dedi.

Başkan Altun, çalışmanın üç aşamada yapılacağını ve toplamda beş ila altı metrelik duvar bölümleri inşa edeceklerini ifade etti. "En büyük tesellimiz, can kaybının yaşanmamış olması. Ancak maddi hasar büyük. İnşallah çalışmaları hızlıca tamamlayarak vatandaşlarımızın huzur içinde evlerinde yaşamalarını sağlayacağız." dedi.