Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, bir süredir sağlık problemi yaşayan Zonguldaksporlu efsane futbolcu Orhan Ünal’a moral ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında, Orhan Ünal’ın Zonguldakspor’dan takım arkadaşları Ahmet Birdal ile Gediz Göl ve yine bir başka efsane isim Muammer Birdal da hazır bulundu. Efsanelerin bir araya gelmesi, ortaya keyifli bir futbol muhabbeti çıkardı.

Geçmişe giden Zonguldaksporlu efsaneler, Türkiye 1. Ligi şimdiki adıyla Süper Lig yıllarını yad etti. Şehir Stadı’nda oynanan unutulmaz maçları dün gibi anlatan efsanelerin muhabbetine ortak olan Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, efsaneleri izleyen biri olarak kendini çok şanslı gördüğünü belirtti.

Zonguldakspor’un aralıksız 14 yıl Türkiye 1. Ligi’nde mücadele ettiği yılların çok önemli yıllar olduğunun altını çizen Erdem, Zonguldakspor’u Zonguldakspor yapan yılların tekrar geri gelmesi temennisinde bulundu.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Birdal, Zonguldakspor’un Türk futbolunda önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “En güzel yıllarımız Zonguldakspor’da geçti. Türkiye 1. Ligi’nde şimdi Süper Lig, oynamak büyük bir keyifti. Zonguldakspor o yıllarda bugünün Galatasaray’ı, Beşiktaş’ı, Fenerbahçe’siydi. Her yönden güçlü bir kulüptü. Futbolcunun en iyisini alır, oynatırdı. O yıllarda her futbolcu Zonguldakspor’da oynamak isterdi. Dolayısıyla bizler yaşayan bir tarihiz. Zonguldak şehri, Zonguldakspor’un efsane her bir futbolcusuna sahip çıkmalı. Bu bir vefa duygusudur. Bugün Belediye Başkanımız Tahsin Erdem’in, Orhan Ünal kardeşimize yaptığı ziyaret bizi fazlasıyla memnun etti. Bu ince ve nazik bir düşüncedir, davranıştır. Bu gibi davranışlar, bizlerin ruhunu okşar. Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Orhan Ünal, ziyaretten dolayı Başkan Tahsin Erdem'e ve kendisini yalnız bırakmayan eski takım arkadaşlarına teşekkür etti.

SPOR SERVİSİ

Zonguldak hayatının fırsatını tepti: Bu kente bu başarı bile fazla! Zonguldak hayatının fırsatını tepti: Bu kente bu başarı bile fazla!

Editör: Hüseyin EKİNCİ