Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu’na fahri doktora unvanı takdim edildi.

Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene; Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, BEÜN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, üniversite yöneticileri, bölgedeki ticaret ve sanayi odalarının başkanları, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlik öncesinde saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Tören, RifatHisarcıklıoğlu’nun özgeçmişini tanıtan video gösterimiyle başladı.

Ardından kürsüye çıkan BEÜN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Hisarcıklıoğlu’nun ticaret, sanayi ve eğitim alanlarında ülkeye sunduğu katkılara değindi. Özölçer konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Sayın RifatHisarcıklıoğlu, Türkiye’nin millî ve yerli ekonomisinin gelişmesinde önemli rol oynamış, Ahilik kültürünün modern dünyadaki en güçlü temsilcilerindendir. Eğitime verdiği destek, sanayiyle kurduğu köprüler ve teknolojik dönüşüme sağladığı katkılarla örnek bir liderdir”

Özölçer, üniversitenin nitelikli bireyler yetiştirme misyonuna değinerek, Hisarcıklıoğlu’na fahri doktora unvanı takdim etmekten gurur duyduklarını dile getirdi.

Rektör Özölçer, Hisarcıklıoğlu’na akademi cüppesiyle fahri doktora beratını takdim etti.

Fahri doktora unvanı takdiminin ardından teşekkür konuşması yapan TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu, şöyle dedi:

BEUN Dijital Çağda üreten Üniversitesi kütüphaneleri çalıştayında yerini aldı BEUN Dijital Çağda üreten Üniversitesi kütüphaneleri çalıştayında yerini aldı

“Rahmetli Bülent Ecevit’in ismini taşıyan bu kıymetli üniversitenin bir ferdi olmaktan onur duyuyorum. Bu fahri doktorayı, Türk özel sektörünün tüm temsilcileri ve Odalarımız-Borsalarımız adına alıyorum. Son 40 yılda Türkiye, girişimcileri sayesinde dünya ile rekabet eden, sanayide öncü bir ülke haline geldi.”

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin ihracatının büyük kısmını sanayi ürünlerinin oluşturduğunu, TOBB’un ise dünya odaları arasında en etkin yapılar arasına girdiğini belirtti.

Hisarcıklıoğlu konuşmasında, TOBB’un öncülüğünde kurulan meslek liseleriyle istihdamın kolaylaştığını, TOBB ETÜ'de uygulanan “3 dönemli eğitim” modeliyle öğrencilerin iş tecrübesi kazandığını ifade etti.

TOBB’un öncüsü olduğu yerli otomobil TOGG’un da iki yıldır başarıyla üretildiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, “TOGG  sadece bir otomobil değil; yazılım, mühendislik ve teknoloji alanında gençlerimize ilham veren bir başarı öyküsüdür” dedi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi bünyesinde kurulan teknoloji merkezinde Türkiye’nin ilk kuantum bilgisayarının faaliyete geçtiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, bu gelişmeyle Türkiye’nin dünyadaki 15 ülke arasına girdiğini açıkladı.

Kuantum bilgisayarların, savunma sanayinden siber güvenliğe kadar birçok alanda çığır açacağını vurguladı.

Kaynak: Bülten