Etkinlik öncesinde Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen programdan önce bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen Koçyiğit, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Zonguldak’a yeniden gelmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren sanatçı, "Emeğin başkenti Zonguldak'a gerçekten seve seve, koşa koşa geldim. Geçmişte burada film çektiğim dönemden çok güzel anılarla ayrılmıştım. O dönemde yollar çok kötüydü; virajlı, toprak yollardı. Ancak bu sefer gayet konforlu bir yolculuk yaptık. Yollar düzelmiş, tüneller açılmış ve yol kısalmış. Gayet rahat geldik," dedi.

Zonguldak’a daha önce film çekimleri için geldiğini belirten Koçyiğit, o dönem madencilerle tanışma isteğini şu sözlerle ifade etti: "O zamanlarda çok rica etmiştim, ‘Ne olur beni madenlere götürün, oradaki işçilere bir selam vermek istiyorum’ diye. Maalesef beni maden ocaklarına indirmediler, ancak işçilerle birlikte bir öğle yemeği yediğimi hatırlıyorum. O günden beri, ne zaman bir maden kazası haberi duysam kalbim çarpmaya başlıyor. Hepimiz çok zor bir iş yaptıklarını biliyoruz. Helal olsun onlara, iyi ki varlar."

Koçyiğit, şu anda film projeleri üzerinde çalışmadığını, ancak bu etkinlik için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkür ettiğini ifade etti. Türk sinemasının yıllar içinde olağanüstü bir gelişim gösterdiğini belirten Koçyiğit, "Seçilen konular çok farklı, tekrar eden konular yok. Genç sinemacılar müthiş işler yapıyor; çoğu eğitimli, girişimci ve dünyaya açık. Uluslararası festivallerde hep onların eserleri yer alıyor ve ödüllerle dönüyorlar. Onlarla iftihar ediyorum. Sinema, yaşama ayna tutmak gibi bir şey. Sinemada yaşamı, belki de gözümüzle şahit olmadığımız ya da içinde bulunmadığımız hayatları görüyoruz. Dolayısıyla kadınımızı da erkeğimizi de sinemada görüyoruz. Sinema bence yaşamın kendisi," şeklinde konuştu.

Sinemanın her zaman özel bir yere sahip olduğunu vurgulayan Koçyiğit, televizyonun ise sadece haber ve eğlence anlamında önemli olduğunu söyledi.

Basın toplantısının ardından Zonguldak Valiliği önünde kendisi için hazırlanan etkinliğe katılan Hülya Koçyiğit, Zonguldak Yalçın Arslan Türk Sanat Müziği Topluluğu'nun seslendirdiği şarkılara eşlik etti. Etkinlikte, Zonguldak Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Koçyiğit’e Devrek Bastonu; Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun ise elpek bezi hediye etti.

Koçyiğit, hayranlarıyla hatıra fotoğrafları çektirdikten sonra kentten ayrıldı. Etkinliğin devamında, 1968 yılında Zonguldak'ta çekilen "Kadın Asla Unutmaz" adlı film dev ekrana yansıtıldı ve vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Etkinliğe, Zonguldak Vali Yardımcıları Mehmet Türk ve Muammer Balcı'nın yanı sıra Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kozlu’da Şahin paniği!  Ekipler vatandaşın imdadına yetişti Kozlu’da Şahin paniği!  Ekipler vatandaşın imdadına yetişti

66499F49 Cf7C 4401 A31D Be349A114668

1Fbd9114 6Bd6 40A1 9C73 8Be3C5Dd9445

2F2Dfe8D Fdfa 4Adf 9E4A F7352F537B28

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA/Sertaç ÖZDEMİR