Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, emeklilerin elektrik, doğalgaz ve su faturalarından alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) taleplerini dile getirdi.

Memiş, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranlarındaki artışların emekli aylıklarını azalttığını belirterek, 20 yıl önce en düşük emekli aylığının asgari ücretin üzerinde olduğunu ancak günümüzde emekli aylıklarının asgari ücretin çok altında olduğuna dikkat çekti.

Vali Hacıbektaşoğlu Gökçebey Kaymakamlığını ziyaret etti Vali Hacıbektaşoğlu Gökçebey Kaymakamlığını ziyaret etti

Emekli aylığı bağlama oranlarının eskiye dönmesi gerektiğini vurgulayan Memiş, emeklilerin alım gücünün azaldığını ve temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ifade etti.

Memiş, "Emeklilerimizin en büyük taleplerinden biri, elektrik, doğalgaz ve su faturalarından KDV ve ÖTV alınmamasıdır. TÜFE oranlarındaki artışlar, emekli aylıklarını küçültmektedir. 20 yıl önce en düşük emekli aylığı asgari ücretin üzerindeydi. Yine aylık bağlama durumunu 1975 dönemlerindeki uygulamalar getirilmelidir. Emeklimiz çarşıya, pazara gidemiyor. Gitse de pazarların artıklarını, çürüklerini topluyorlar. Bizleri aç ve sefil duruma düşürdünüz." diyerek, yetkililerden emeklilerin yaşam standartlarını yükseltecek adımlar beklediklerini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi