Zonguldak

Hüseyin Şirin; Engelliler müracaat ettikleri takdirde vergi indiriminden faydalanır

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, 'Engelliler yasa gereği müracaat ettikleri takdirde vergi indiriminden faydalanırlar' dedi

Abone Ol

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin yaptığı açıklamada, “ Bilindiği gibi çalışan Engelliler yasa gereği müracaat ettikleri takdirde vergi indiriminden faydalanırlar. Ayrıyeten bakmakla yükümlü olduğu eşi çocukları ile anne ve babadan birisi Engelli ise çalışan kişi vergi indiriminden faydalanır” dedi.
Şirin açıklamasında, “Vergi indiriminden faydalanmak isteyenler bulundukları illerde defterdarlık muhasebe müdürlüklerine İlçelerde ise kaymakamlık mal müdürlüklerine müracaat ederler.                                                                                               Engelli vergi indirimi her yıl diğer vergi ücret ve oranları gibi değişiklik gösterir” diyerek şunları söyledi:
“2024 yılı için bu oranlar şöyle: Birinci derece engelli grubu {çalışma gücünün %80’inden fazlasını (%80 dahil) kaybettiği beyan edilen} için: 6.900 TL İkinci derece engelli grubu {çalışma gücünün %60’ından fazlasını (%60 dahil) kaybettiği beyan edilen} için: 4.000 TL Üçüncü derece engelli grubu {çalışma gücünün %40’ından fazlasını (%40 dahil) kaybettiği beyan edilen} için: 1.700 TL.  Kendisi Engelli olarak vergi indiriminden faydalanan kişi aynı zamanda erken emeklilikten de faydalanırlar”