Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, tekerlekli sandalye konusunda üyelerden gelen taleplerin günden güne arttığını ifade ederek iş insanlarına çağrıda bulundu.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu ‘Şehitlerimizin yanı başında Gazilerimizde milletin baştacıdır’ Vali Osman Hacıbektaşoğlu ‘Şehitlerimizin yanı başında Gazilerimizde milletin baştacıdır’

50 adet olan tekerlekli sandalye ihtiyaçlarının 100e kadar çıktığını ifade eden Şirin, "Tabii yani insanlar dediğimiz gibi tekerlekli sandalyeyi teminde gerçekten büyük sıkıntı yaşıyorlar.  bu konuda  belki defalarca üç beş kere  ulusal basında görsel  yerel basında görsel ve yazılı olarak defalarca haber yaptık.  Öncelikle biz hayırsever iş adamlarımızdan, kamu kurumlarımızdan ve hayırsever vatandaşlarımızdan bu konuda gerçekten destek vermelerini talep ediyoruz. Şu an itibariyle yüze yakın talebimiz var. Her gün bu talep çoğalıyor. Bu insanlar  işte bir sandalyenin maliyeti bugün itibariyle üç bin TL civarında olmasından dolayı  vatandaşlarımız bu parayı vermekte   zorlanıyorlar.  Yani gelip bizden ediyorlar. Biz de evraklarını alıyoruz. Temin ettiğimiz zaman. Ihtiyaç sıvasına göre, ihtiyaç imkan hani durumuna göre ne kadar talep şey, ne kadar ihtiyaç  gelirse yani bize onları ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Ama işte Beklentimiz var.  İstanbul'dan  40 adet sandalye geleceğine dair bir beklentimiz var. Yurt dışından birisinin bağışıyla. Işte oradaki beklentimizi bizim ilk hedefimiz. Diğer yönden biz arada bir iki tane misal imkan evvelsi gün iki tane verdik. Öyle arada veriyoruz ama yani ııı toplu bir sandalye vermemiz gerekiyor. Onun için ben buradan tekrar hayırsever tüm halkımıza bu konuda derneğimize destek olmalarını istiyorum" şeklinde konuştu.

Muhabir: Sertaç Özdemir