İkinci Amatör Küme’de, 2023-2024 sezonunun ilk şampiyonu Cumayanı Gençlikspor oldu. Kilimli grubunda mücadele eden Çatalağzı ekibi, bitime bir hafta kala garantilediği şampiyonluk üzerine, 1982 Kurtgücüspor’la oynadığı sezonun son maçının ardından kupasına kavuştu.

Zonguldaklı antrenör Şenol Güneş’in çalıştırdığı Cumayanı Gençlikspor, şampiyon unvanla girdiği son hafta, Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı’nda ikinci sıradaki  1982 Kurtgücüspor’la karşılaştı.

1982 KURTGÜCÜSPOR RAKİBİNİ ALKIŞLADI

Kurtgücüspor söz konusu maçta centilmenlik örneği gösterdi. Cumayanı Gençlikspor soyunma odası önüne dizilen 1982 Kurtgücüsporlu futbolcular, tribünleri selamlamak için seremoniye çıkan rakip takım oyuncularını alkışlar eşliğinde karşılayıp tek tek tebrik etti. Kurtgücüspor’un fair-playe örnek olarak bu davranışı, tribünlerden büyük alkış aldı.

Cumayanı Gençlikspor 90 dakika mücadelesini 3-0 kaybetse de, sezonu “şampiyon” unvanla tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı.

Karşılaşmanın ardından Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından kupa töreni düzenlendi. Kupayı Başkanı Kemal Demir’in elinden alan Cumayanı Gençliksporlu futbolcular, Başkan Özkan Palabaş, antrenör Şenol Güneş ve taraftarın da katılımıyla coşkulu bir sevinç yaşadı.

MERKEZ, EREĞLİ VE ÇAYCUMA’DA

HEYECAN DEVAM EDİYOR

Takım sayısı az olduğu için diğer üç gruba göre erken biten Kilimli grubunda, futbol heyecanı Play-Off’la devam edecek. Puantajdaki sıralamaya göre 2’nci 1982 Kurtgücüspor, 3’üncü Muslu Belediyespor ve 4’üncü Subatanspor Play-Off’a kaldı.

İlk şampiyonun Cumayanı Gençlikspor’un olduğu İkinci Amatör Küme’de, Merkez, Ereğli ve Çaycuma grubunda son 3 haftaya girildi.

Merkez grubunda 11’inci hafta 21 puana sahip Maden İşçileri Topbaşıspor’un liderliğiyle geçildi. Kozlu ekibi, bu haftaki sonuçlardan sonra ikinci sıradaki 1848 Siyah İncispor’a 4 puan fark attı. Henüz BAY hakkını kullanmayan lider, kalan iki haftada Kozlu Taşkömürüspor ve Gökelspor’la karşılaşacak.

Christoph Daum hayatını kaybetti Christoph Daum hayatını kaybetti

Ereğli grubunda, Ereğli Karadenizspor 26 puanla ilk sırada yer alıyor. Liderin ardından 24 puanla Neyren Gökçelerspor ve 22 puanla Cumaspor geliyor.

Karadenizspor son 3 maçının birini ligden çekilen Alaplıgücüspor, diğer ikisini de yakın takipçileri Cumaspor ve Neyren Gökçelerspor’la oynayacak.

Çaycuma grubunda liderin adı Pehlivanlarspor. 22 puana sahip Pehlivanlar’ı, 19 puanla Çaycumagücü izliyor. Pehlivanspor son 3 maçını, Nebioğlu Gençlikspor, Çaycumagücü ve Çaycuma Yeşil Vadispor’la oynayacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ