Necdet Karaveli. başkanlığında toplanan mecliste; Alaplı İlçesi, Kılçak Köyü hudutları dahilinde köy yerleşik alan sınırı içinde kalan, 49 hektar alanda; Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'nin 7. bölümünün 24. maddesine göre hazırlanan, 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planına itirazlar görüşüldü. İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Özge Yüksel imarlarla ilgili yapılan çalışmalar hakkında meclisi bilgilendirdi. Planların 1 ay askıda kalacağını belirtti.
İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli planlarla ilgili yaptığı açıklamada, "Şu anda 21 tane itirazı teker teker  değerlendirdik, plan üzerinde iyileştirme noktasında yapılabilecek ne varsa onu uygulamaya çalıştık vatandaşı rahatlatacak düzenlemeleri yaptık.
Kıyı kenarda 44000 metrekarelik alanda itiraz var, bunun hemen hemen 20000 metrekaresi kıyı kenar çizgisinde vatandaşın buraya konut yapmasına olanak yok zaten günü birlik tesis yapabilir çünkü karayollarını çekme mesafesi var. Aslında vatandaşın itiraz edeceği bir durumda yok ama itiraz edilmiş.
Köylülerin kendi isteği köyümüze doğal gaz gelsin dediler, mecliste bu noktada yapılabilecek en iyi planı yaptı. Bu noktadan sonra söylenebilecek çok bir şey yok, bir daha itiraz gelirse bizim bu plan üzerinde çalışmamız ya da değişiklik yapmamız pek mümkün değil, yapılabilecek ne varsa yaptık çünkü vatandaşı rahatlatacak, yeşil alanlarla ilgili, köy içi yollar ve kaydırmalarla ilgili yapılması gereken her şeyi yaptık." şeklinde konuştu. 
İl Özel idaresi imar Müdürü Özge yüksel meclis üyelerini yapılan plan ve itirazlar hakkında bilgilendirdi ve sorularını cevaplandırdı.
Ve yapılan oylamada komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi.
Bundan sonraki süreçte ise kabul edilen itirazlar 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planına işlenecek ve bir ay askıda kalacak. Sonrasında ise diğer süreçler işleyecek. 
Komisyon raporları oy birliği ile kabul edildi.

Ana su borusu patladı, çok sayıda mahalle etkilendi Ana su borusu patladı, çok sayıda mahalle etkilendi

Olağanüstü 2024 1 2

Olağanüstü 2024 1 1

Muhabir: Handan Alataş