İkinci Amatör Küme’de, Merkez, Ereğli ve Çaycuma gruplarında 2023-2024 sezonunun son maçları 29 Mayıs Çarşamba (yarın) oynanacak. Hafta arası maçlarıyla birlikte Merkez ve Ereğli grubu şampiyonları belli olacak. Bilindiği üzere 4 gruptan oluşan ligde, takım sayısı az olduğu için erken sona eren Kilimli grubunda Cumayanı Gençlikspor sezonu şampiyon tamamlarken, Çaycuma grubunda Çaycumagücüspor bitime bir maç kala şampiyonluğunu ilan etti.

KOZLU MADEN İŞÇİLERİ TOPBAŞI MI, 1848 SİYAH İNCİ Mİ?

Merkez grubunda şampiyonluk yarışında ipi göğüsleyen takım yarın belli olabilir. Hafta arası maçlarının neticesine göre, şampiyonluk ekstra maça da kalabilir.

7 takımın mücadele ettiği Merkez grubunda, Kozlu Maden İşçileri Topbaşıspor ile 1848 Siyah İncispor son haftaya puan puana girdi. 24 puanla ilk iki sırayı paylaşan takımlardan Kozlu Maden İşçileri Topbaşıspor, sezonun son maçını Play-Off’u garantileyen Gökelspor’la oynayacak. 1848 Siyah İncispor ise maç yapmadan BAY geçecek.

İKİ TAKIM ARASINDAKİ İKİLİ AVERAJ EŞİT

Metroda tanıştılar beraber maça gittiler; 57 yıl sonra maç heyecanı Metroda tanıştılar beraber maça gittiler; 57 yıl sonra maç heyecanı

Şampiyonluğu son haftaya bırakan Kozlu Maden İşçileri Topbaşıspor ile 1848 Siyah İncispor arasında her iki yarıda oynanan maçlarda eşitlik hakim. İlk yarıda 1-1 berabere kalan iki takım, ikinci yarıdaki maçta da bu defa 2-2 berabere kalarak yine birbirlerine üstünlük kuramadı.

KOZLU EKİBİNE BERABERLİK YETİYOR

Rakibinin maç yapmadan geçeceği son hafta maçında Gökelspor’un konuğu olacak Kozlu Maden İşçileri Topbaşıspor, Fener sahasında saat 14.00’te başlayacak maçta berabere kalması halinde dahi şampiyonluğa ulaşacak. Kozlu ekibi mağlup olursa, sezonu puan puana tamamlayacak iki takım, ikili averajları da eşit olduğu için tarafsız sahada tek maç üzerinden ekstra maç oynayacak. Bu maçı kazanan takım, 2023-2024 sezonu Merkez grubu şampiyonu olarak Birinci Amatör Küme’ye yükselecek.

DOĞUKAN DANACI YÖNETECEK

Grupta, şampiyonluk yarışında belirleyici rol oynayacak Gökelspor-Kozlu Maden İşçileri Topbaşıspor maçını, il hakemlerinden Doğukan Danacı yönetecek. Danacı’nın yardımcılıklarını Kaan Telli ile Emre Bulut yapacak.

EREĞLİ'DE, ZİRVEDE BÜYÜK DÜELLO

8 takımdan oluşan Ereğli grubunda şampiyonluk yarışı fena halde kızıştı. Sezon başından bu yana kıyasıya yarış içinde olan lider Ereğli Karadenizspor ile ikinci sıradaki Neyren Gökçelerspor, yarın Kandilli Sahası’nda şampiyonluk maçına çıkacak. 32 puanla ilk sırada yer alan Ereğli Karadenizspor ile 30 puanla ikinci sıradaki Neyren Gökçelerspor arasındaki karşılaşmanın başlama saati 17.00. Karşılaşmaya, bölgesel klasman yardımcı hakemi Melih Kaya atanırken, yardımcılıklarını Furkan Topalahmetoğlu ile Mert Çolak yapacak.

İki puan farkla sıralanan zirve takımları arasındaki maçta, şampiyonluk için lider Karadenizspor’a beraberlik yetecek, Neyren ekibinin ise mutlak kazanması gerekiyor.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ