Zonguldak Devrekli olan, Almanya Hamburg doğumlu Prof. Dr. İsmail Ermağan, YouTube kanalında dikkat çeken bir içerik paylaştı. "Dünyada Sağlık-Türkiye’de İşitme Sorunları" başlıklı videoda Düsseldorf doğumlu Devrekli Odyolog ve akademisyen Raziye Karakök’ü ağırlayan Ermağan, işitme problemlerinin bireylerin günlük yaşamına etkilerini ele aldı. İşitme sorunlarının bireylerin toplumsal ve psikolojik sağlığı üzerindeki etkileri de tartışıldı.

Maseter botoks tedavisi yüzleri güldürüyor Maseter botoks tedavisi yüzleri güldürüyor

İşitme Problemlerinin Yaş Gruplarına Göre Farklılıkları

Videoda, işitme sorunlarının yaş gruplarına göre nasıl farklılık gösterdiği üzerinde duruldu. Özellikle yaşlı bireylerde daha çok anlama güçlüğünün yaygın olduğu, bu tür problemlerle başa çıkmanın yolları hakkında bilgi verildi. İşitme sağlığına dair doğru bilinen yanlışlar ve tedavi yöntemleri de videoda masaya yatırıldı.

İşitme Sağlığı ve Teknoloji

Programda, teknolojik gelişmelerin işitme sağlığı üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri derinlemesine tartışıldı. Yüksek sesle müzik dinlemenin işitme kayıplarına yol açabileceği vurgulanarak, işitme sağlığını koruma yöntemleri ele alındı.

Vertigo ve Tedavi Yöntemleri

Odyolog Raziye Karakök, toplumda sıkça görülen vertigo hastalığı ile ilgili merak edilen soruları da yanıtladı. Vertigo tedavisindeki en güncel yaklaşımlar ve işitme sağlığına dair ipuçları, izleyicilere sunuldu.

Toplumda İletişim ve Güç Dengesi Üzerine Analiz

Videonun bir diğer ilginç konusu ise toplumdaki iletişim ve güç dengesiydi. Daha çok sesini duyuran bireylerin toplumsal güç kazandığı, bu durumun toplumsal yapıya etkileri üzerine çarpıcı analizler yapıldı.

Prof. Dr. İsmail Ermağan Kimdir?
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. İsmail Ermağan, Türkiye-AB ilişkileri ve göç konularında uzmanlaşmış bir akademisyendir. Hem yurt içinde hem de yurt dışında pek çok makale ve kitap bölümü kaleme almıştır.

Raziye Karakök Kimdir?

Düsseldorf doğumlu Odyolog Raziye Karakök, Biruni Üniversitesi Odyoloji Bölümü'nün kurucu başkanıdır. İşitme ve denge bozuklukları alanında uzman olan Karakök, akademik kariyerine Esenyurt Üniversitesi'nde devam etmektedir.

Bu içerik, işitme sorunlarına dair farkındalık oluştururken, tıp ve teknolojinin sağlık üzerindeki etkilerini de gözler önüne serdi. Haber: Fadime YILMAZ ELM

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma