Yağmur ve fırtına sonrası dalga mendireği aştı Yağmur ve fırtına sonrası dalga mendireği aştı

Sol Parti Zonguldak İl Başkanı İsmail Yıldız yaptığı açıklamada, “AKP-MHP iktidarı yıllardır bedel ödetti.  Yerel yönetimde de bedel ödememek için Mart 2024 de Zonguldak ve Kozlu halkı olarak Belediye Yönetimlerini değiştirdik. Kişiler değişti anlayışlar değişmedi. Belediye Başkanları tepeden tırnağa tüm hizmetlere enflasyonun çok çok üzerinde zamlar yapmaya başladı” dedi.

Yıldız açıklamasında, “Buna gerekçe Belediyelerin borcu var. Belediyenin borcu olduğunu bilmiyor muydunuz? Borcu Zonguldak halkı, Kozlu halkı mı yaptı? İdarecilik her şeye zam yapmak mı. Basiretsiz, beceriksiz, yandaşları koruyan yönetim anlayışları devam ediyor.  Belediye başkanlığını yazılı ve sözlü defalarca uyardık. Halkçı, sosyal belediyecilikten bahsediyorsanız AKP den farkınız olmalı. Biz yaptık oldu anlayışı kabul edilir anlayış değildir. Yangından mal kaçırır gibi hiçbir nesnel şartlar göz önüne alınmadan, seçmeninizin, Zonguldak halkının görüşleri alınmadan ben yaptım uygularım anlayışı sürüyor” diyerek şunları söyledi:

“Halkın plajına % 300 zam yaptınız. Plajların ücretsiz olması gerekirken bu fahiş zam nedir. Bu mu halkçı belediyecilik? Bu mu sosyal belediyecilik? Dolmuş ve Halk otobüsü ücretlerine yaptığınız %45 zamla bir yıl öncesine göre  %150 zam yapılmış oldu. Ülkenin en pahalı ulaşımı Zonguldak’ta. İstanbul’da dolmuş ücretleri 15-20 TL iken bizde 25 TL. Belediye otobüsü 17.50 TL iken bizde 23 TL, Öğrenci 8 TL iken bizde 18 TL. Belediye otobüsü taşımacılığı yapamıyorsanız ve de dolmuş ile aynı fiyata taşıyacaksanız halk otobüslerini de kaldırın dolmuşlarla daha ucuza taşıma sağlarız. Otobüs firmasını kurtaracaksanız diye dolmuş ile aynı ücrete taşımak acizliktir. Otobüsleri tek kullanan  65 yaş üstü için ücretsiz taşımayı da günlük iki binişe sınırlandırdınız. Hastaneye gidecek 65 yaşındakilere diyorsunuz ki sizi çarşıya kadar indiririm. Ötesini ya yürüyün ölün ya parasını ödeyin. Bu yakışıyor mu size.

Yaşamımızı daha çekilmez hale getirirken ölümüzün yattığı bir karış toprağına da % 100 zam yaptınız. Bari ölülerimize dokunmasaydınız. Suya ve katı atık hizmetine son bir yıl içinde % 300 zam yapılmış oldu.  Su en temel insan hakkıdır. Ücretsiz verilmesi gerekirken ülkenin en pahalı suyunu kullanıyoruz. Selim Alan döneminde zam üstüne zam yapılırken muhalefet olarak eleştiren sizler belediye yönetimini alınca halkı unuttunuz. Seçim öncesi vaatlerinizi size hatırlatırız. Siz kimden yanasınız. Halktan yana mı, otobüs firmasından yana mı, koltuk ikbalinizden yana mı. En beceriksiz yönetim halka rağmen hizmetlere zam yapan yönetimlerdir.  Bir de zam yapmaktan başka çaremiz yok acizliği kullananlardır. Şehrin her yanı berbattı. Toz, toprak, çukur.  Şimdi daha berbat. Şehirde tüm belediye hizmetleri çok pahalı idi. Şimdi daha pahalı. Bu mu belediyecilik? Bu mu halkçı belediyecilik? Bu mu sosyal belediyecilik? Sizi uyarıyoruz.  Yaptığınız zamları geri çekin. Aksi halde sizi o koltukta rahat bırakmayacağız. Sizin seçilmenize ortak olduk ancak suçlarınıza ortak olmayacağız.

Buradan Zonguldak-Kozlu halkını, tüm demokratik örgütleri, odaları, sendikaları ve siyasi partileri sorumluluğa ve ortak mücadeleye çağırıyoruz. Ağustos 2024 Meclis toplantısına kadar kararlaşma yaşayarak meclis toplantısını hesap sorma, hesap verme toplantısına dönüştürelim. Unutulmasın ki o koltuklarda oturanları gelip geçicidir. Aslolan halkın kendisidir. Halkın iradesidir.  İrademize sahip çıkıyoruz ve hesap soruyoruz” 

Kaynak: Bülten