25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasındaki haftanın yalnızca kutlamalarla geçiştirilmemesi gerektiğini vurgulayan Sefertaş, "İtfaiyecilik mesleği, acil durumlarda canları pahasına çalışan emekçiler olarak yeterince takdir edilmiyor” dedi.

Zonguldak'ta iğrenç olay! Boşandığı eşine tecavüz etti Zonguldak'ta iğrenç olay! Boşandığı eşine tecavüz etti

Sefertaş, itfaiyecilerin karşı karşıya kaldığı maddi ve sosyal sorunlara değinerek, araç-gereç eksikliği, uzun çalışma saatleri ve düşük maaşlar gibi sıkıntıların devam ettiğini belirtti. "Çalışma koşulları her geçen gün daha da zorlaşıyor. İtfaiyecilerin hakları için sürekli mücadele veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Sefertaş, itfaiyecilerin yasal mevzuatla tanınması ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. İtfaiye haftası vesilesiyle, bu sorunlara çözüm üretecek platformların oluşturulmasının önemine dikkat çekerken, yangın güvenliği ve acil durumlarda etkin hizmet verebilmek için yeterli sayıda kadrolu itfaiyecinin istihdam edilmesi gerektiğini de belirtti. 

İtfaiyecilerin büyük bir özveriyle çalıştığını ancak yeterli desteği görmediğini dile getiren Sefertaş, bu mesleğin hak ettiği değerin verilmesi gerektiğini ifade etti.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma