Siyaset

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay İstifa Etti

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay İstifa Etti

Abone Ol

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Gülay ile birlikte yönetim kurulu üyeleri de istifa kararı aldı. Parti binasında yapılan açıklamada, yönetim kurulu da hazır bulundu.

Erdal Gülay, istifasını şu sözlerle duyurdu:

“Meral Akşener’in masadan kalkmasının ardından birçok istifa yaşandı. Biz ise partimize sadık kalarak görevimizin başında kaldık. Ancak partimiz büyük bir kayıp yaşadı ve Zonguldak’tan milletvekili çıkaramadık. 14 Mayıs seçimlerinden sonra partimiz ciddi anlamda güç kaybetti. Yerel seçimlerde de ittifak yapmayarak adaylarımızı çıkardık ve onlara sahip çıktık, ancak partimizdeki zedelenmeler nedeniyle başarılı olamadık.

Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın partimize katılmasının ardından da istifalar yaşandı. Demirtaş’a sadece bir kez hayırlı olsun dileğinde bulundum, çünkü il başkanı olarak onu destekleyen biri değildim. Sadece ben değil, teşkilatımız da kendisini istemiyordu. Herkes suç unsurlarını biliyor. Ben doğrularıma sadık kaldım ve kimseye taviz vermedim. Ayrıca, benim maddi çıkar sağladığım söylentileri dolaşıyor. Bu konuyu genel başkanımızla da konuştum ve kendimden emin olduğum için bu konuyu fazla dillendirmek istemiyorum. Bir belediye kazandığımızda hayırlı olsun demekle yetinen biri değilim.

Bugün, bugüne kadar layıkıyla sürdürdüğüm görevimi sonlandırmaya karar verdim. Yaşanan istifalar nedeniyle her geçen gün güç kaybediyoruz. Eğer koltukta kalmam partimize güç kazandıracaksa otururuz, ancak güç getirmiyoruz. Bu yüzden İYİ Parti İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.”

Gülay, İYİ Parti’nin bir neferi olarak gerektiği yerde desteklerini sürdüreceğini belirterek, Zonguldak halkına teşekkür etti.