MHP'de istifa furyası devam ediyor; Bir ilçe başkanı daha istifa etti MHP'de istifa furyası devam ediyor; Bir ilçe başkanı daha istifa etti

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'nin deprem risk haritasına dair önemli değerlendirmelerde bulundu. 
"SARSINTILAR YAŞANMAYA BAŞLADI"
Türkiye'nin acilen gerekli tedbirleri alması gerektiğini vurgulayan Moriwaki, "Türkiye'deki fay hatları birbirlerini öylesine baskılamaya başladı ki, deprem riski düşük olduğu düşünülen şehirlerde bile sarsıntılar yaşanmaya başladı" dedi.
İSTANBUL'DA YUMUŞAK ZEMİNLİ YERLER
Japon uzman, olası İstanbul depremi nedeniyle zemini kötü olan yerlerine dikkat çekti. 
Yumuşak zeminli yerleri sıralayan Moriwaki, "Atatürk Havalimanı Batı tarafta. Yani Ataköy, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Avcılar, Yeşilköy. O bölge yumuşak. Ama yine de zeminde kazıklı sistem gibi iyileşme yaptıktan sonra bina yapılırsa sıkıntı olmaz. Anadolu yakası da Avrupa yakası da iki tarafta sert, iyi zeminse depremde fazla hasar olmuyor. Ama 99 depreminde Avcılar'da yıkılan bina çoktu. Çünkü yumuşak zemindi. Deprem dalgaları yavaş giderken yumuşak zemine gelince dalga çok oluyor" ifadelerini kullandı.
ZONGULDAK’TA HER AN BÜYÜK BİR DEPREM OLABİLİR
"Türkiye'de en büyük depremler ise Kuzey Anadolu fay hattının geçtiği yerlerde meydana gelecek" ifadelerini kullanan Moriwaki, bu hattın sürekli baskı altında olduğunu ve her an büyük bir depremin tetiklenebileceğini belirtti.
Uzman Moriwaki'nin tek tek açıkladığı iller şu şekilde:
İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Çorum, Çankırı, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Sivas, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt. 

Kaynak: Haber Merkezi