Türkiye Gündemi

Kamuda mülakatlar kalktı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı!

Kamuda işe alımlardaki mülakat sınavlarının, 'Hakkaniyetli yapılmadığına' yönelik tartışmalar AK Parti'nin de gündeminde yer alıyordu. Uzun süren çalışmaların ardından kamuya işe alımlarında mülakatın kaldırıldığı iddia edildi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen programda AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı. Kamuya atamalardaki mülakatlar ile ilgili de açıklama yapan Erdoğan, atamalarda yapılan mülakatlar ile ilgili açıklamada bulundu.

Kamuda mülakatların kaldırılacağı vaadinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşe alımları sınavlardaki başarı sırasına göre yapacağız" diye konuştu.

Kamuda mülakatın kaldırılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız" diye konuştu.

Öte yandan, 14 Mayıs seçimleri öncesinde gençlere bir sevindirici haber daha geldi. Üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus olmak üzere telefon ve tablet alımlarında vergi muafiyeti ve 10 GB internet hediyesi geldi. (Haber Merkezi)