Kamuran Aşkar açıklamasında, “ İstiklal mücadelesinde anasır-ı İslam’ın zirveleşen kardeşlik ikliminde, canı pahasına mücadele eden şehit ve gazilerimiz kan ve alın teriyle yoğrulmuş ve bugün savaşlarla kaynayan coğrafyamızda adeta bir barış ve selam yurdu olarak görülen bir vatanı bizlere hediye ettiler. Tüm şehit ve gazilerimize, yokluk yıllarının fedakâr Anadolu insanına minnettarız” diyerek şunları söyledi:

“Emperyalizme ve sömürüye karşı verilen Milli Mücadelenin ve kazanılan zaferin etkisi Anadolu’nun sınırlarını aşmış, Anadolu’da yakılan bağımsızlık ateşi işgale uğrayan ve sömürülen mazlum halklara ilham kaynağı olmuş, umut aşılamış, sömürgeciler verilen bağımsızlık mücadeleleriyle bir bir coğrafyamızdan sökülüp atılmıştır.

İsmail Hakkı Özölçer; 29 Ekim Tarihin Dönüm Noktasıdır İsmail Hakkı Özölçer; 29 Ekim Tarihin Dönüm Noktasıdır

Kurtuluş Savaşı vermiş, hak edilmiş bir istiklalin değerini bilen bir millet olarak bugün de başta Filistin’in özgürlük mücadelesi olmak istila ve işgale maruz kalan halkların verdikleri haklı mücadelelerin değerini biliyor, destekliyoruz. Yüzyılın en korkunç soykırımının yaşandığı Filistin’de, Gazze’de verilen mücadele ile istiklal savaşımız, Filistinli özgürlük savaşçıları ile Kuvva-yı milliye arasındaki bağı görüyor, bu nedenle diğerkâmca ve kardeşçe bir tutumla kardeşlerimizin bağımsızlık mücadelesine omuz veriyoruz. ABD ve Batılı ülkelerin desteklediği Siyonist İsrail’in soykırımında son bir yılda 17 bini aşkın çocuk, 11 bini aşkın kadın olmak üzere 43 binden fazla evladını yitiren, binlercesi İsrail zindanlarında işkence gören, sığınabilecekleri tek bir güvenli yerin bile kalmadığı Filistinliler tıpkı bir asır önce atalarımızın yaptığı gibi bağımsızlığı için direnmektedir. Devletimiz ve aziz milletimiz de bu direnişi destekleyerek tarihin bize yüklediği sorumluluğu yerine getirmektedir.

Ülkemizi ve gönül coğrafyamızı tehdit eden emperyalist yangın karşısında istiklal mücadelemizde olduğu gibi en büyük gücümüz hiç şüphesiz birlik, beraberlik ve kardeşliğimizdir. Emperyalistlerin bu gücü yok etmek için kullandıkları başta terör faaliyetleri olmak üzere her türlü yol ve yöntem her daim teyakkuzda olan milletimizin yüksek bilincine çarpıp yok olmaya mahkûmdur. Terör örgütleri ve onların maşalarını ellerinde tutan güçlere karşı en büyük güvencemiz tarihimizden ve medeniyetimizden tevarüs ettiğimiz kardeşliğimiz, değerlerimiz ve tecrübemizdir.

Büyük Memur-Sen ailesi olarak İstiklal mücadelesinin bütün komutanlarına, kahraman şehit ve gazilerimize, yokluk içinde mücadele eden fedakar Anadolu halkına minnettarlığımızı ifade ediyor, tümünü Fatiha’larla anıyor, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyoruz”

Kaynak: Bülten