Zonguldak'ın en gözde plajlarından biri olan Kapuz Plajında  7 Haziran'dan itibaren, denizde boğulma tehlikesi geçiren 73 kişi, cankurtaran ekiplerinin zamanında müdahalesi sayesinde hayata döndürüldü.

Zonguldak Belediyesi Kapuz Plajı, özellikle hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte yoğun bir kalabalığa ev sahipliği yapıyor. Hafta sonları yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Kapuz Plajı’nda boğulma vakaları da meydana geliyor. Cankurtaranların hızlı ve etkili müdahaleleri sayesinde birçok hayat kurtarıldı. Plajın bu yoğun döneminde, ziyaretçilerin güvenliğinin sağlanması ve deniz kazalarının önlenmesi için önlemlerin artırılması önem arz ediyor.

DÜN 3 GENÇ KURTARDIK

7 Haziran'dan bu yana yoğun bir yoğun bi sezon geçirdiklerini ifade eden  Cankurtaran Muzaffer Kaya, “Bu sezon biraz hareketli geçiyor. Sezon açıldığından bu yana gün geçtikçe boğulma vaka sayıları artıyor. Dün 3 tane genç arkadaşı boğulma tehlikesi geçirirken kurtardık. Sezon başından bu yana 73 kişi kurtardık. Çok şükür can kaybı yok. 
Ortalama hemen hemen her gün bir boğulma vakası yaşıyoruz. Gözlerimiz tamamen buraya gelen halkımızın üzerinde onların canları bizlere emanet.

Plaj 24 3

Plaj 24 2

Plaj 24 1

Kent konseyi Kapuz ve Tersane’ye baksın Kent konseyi Kapuz ve Tersane’ye baksın

Plaj 24 4

Muhabir: Sertaç Özdemir