Zonguldak halkı sıcak yaz günlerinde denize girip serinleyebilecek tek plaj olarak Kapuz’a doluşmanın sıkıntısını yaşıyor.

Plaj sıcak yaz günlerinde en az 2 bin kişiye hizmet vermeye çalışıyor. Bu rakam daha da artabiliyor. Bu arada plaj suyunun temizliğinin de tartışıldığı anlar gündeme geliyor. Her ne kadar sağlıkla ilgili kurumların görevlileri buradan sık sık örnek alıp tahlil yaptıklarını ve deniz suyunun temiz çıktığını söylüyorlarsa da Kapuz’da denize giren hiç kimse hiçbir görevlinin buradan öğle saatlerindeki yoğunluk sırasında örnek aldığını görmemiş bulunuyor.

Kapuz plajına komşu olan Uzunkum sahiline ise yıllardır wc ve soyunmak için kabin yapılmamış bulunuyor. Bu da belediyelerin bir ihmali olarak ortaya çıkıyor.

Kapuz plajının Orta Kapuz ve Tersane plajlarıyla birleştirilmesi fikri ise 40 yıldan beri ele alınmamış bir düşünce olarak kendini gösteriyor.

CHP'li Başkan ve vekilden İmamoğlu’na ziyaret CHP'li Başkan ve vekilden İmamoğlu’na ziyaret

Zonguldak halkının bu durumunu bilen ve yaşayan gelmiş geçmiş hiçbir vali ve belediye başkanı da sadece bu konuda söz söylemekten öteye gidememiş bulunuyorlar.

Sonuçta Zonguldak halkı bu yıl da ne yazık ki Kapuz Plajına sıkışıp kalma ve burada her şeye rağmen serinleme olanağı bulma durumunda.

C5Db878B 66F3 4851 Ba50 144A16045Bcf

14Fe2C8F B443 4753 Bda8 Ab35Eb1Dce20

Muhabir: Sermet Aksu