Kırtasiyeciler ve okul kıyafetleri satan konfeksiyoncuların okulların açılmasına bir ay kala raflarını yeni ürünlerle doldurmaya başladığı şu günlerde kendini gösteren zamlı fiyatlar velileri ürkütmekten de öte bir telaşa sürüklemiş bulunuyor.

Türkiye İstatistik Kurumlu (TÜİK) eğitim giderlerinin yüzde 104 arttığını duyurdu ancak vatandaşlar artışın bunun da üstünde olduğunu belirtiyorlar.

Özellikle okul kıyafetleri konusunda gelen zamlar sonrası vatandaşlar tedirgin ve çocuklarına yeni okul kıyafetlilerini nasıl alacaklarını düşünüyorlar. Aynı şekilde kırtasieye masrafları da çalmış başını gidiyor. Buna ek olarak okul servisleri de yeni eğitim öğretim yılında zamlı tarifeye hazırlar.

BEUN Rektörü Özölçer Fransa'da EAIE 2024 Yükseköğretim Fuarı'na katıldı BEUN Rektörü Özölçer Fransa'da EAIE 2024 Yükseköğretim Fuarı'na katıldı

Tüm bu gelişmeler ise gündeme bir Kara Eylül tartışmasını taşıyor. Akaryakıta gelecek olan zamlar, elektrik ve doğal gaza yapılmış olan yüzde 38r’li zam şimdiden tüm ürünlere yansıyor ve domino taşı prensibine uygun olarak piyasalardaki tüm ürünler in fiyatları artıyor.

Bu masrafları karşılayamayacaklarını belirten veliler arasında çocuklarını okuldan almayı bile düşünenlerin olması dikkat çekiyor.

Muhabir: Sermet Aksu