Zonguldak Haber – Karaciğer dostu diye bilinen enginara rağbet gün geçtikçe artıyor. Vücudun ihtiyaç duyduğu magnezyum, çinko, potasyum, kalsiyum ve lifi içinde barındıran enginar tam bir şifa deposu.

Karaciğer rahatsızlığı başta olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi gelen enginar tüketmek isteyen vatandaşlar aktarların yolunu tuttu.

Prof. Dr. Cumhur Aydemir; "Topuk kanı testi reddedilirse bebeklerin sağlığı ciddi risk altında" Prof. Dr. Cumhur Aydemir; "Topuk kanı testi reddedilirse bebeklerin sağlığı ciddi risk altında"

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Yüksek oranda C vitamini içerir. Vücut direncini arttırır. Kan şekerini dengeler. Bu özelliğiyle diyabet hastalarına önerilen besinlerden biridir. Kan dolaşımını hızlandırır. Metabolizmayı hızlandırır. Kilo verme sürecine destek olur. Doğal bir idrar söktürücüdür. Yüksek oranda lif içerir. Bu sayede mide sorunlarına ve ağrılarına iyi gelir. Karaciğer yağlanmasına ve birçok karaciğer sorununa iyi gelir. Vücuda enerji verir. Cilt sağlığını korur. Sivilce ve akne oluşumunu önler. Cilt lekelerine iyi gelir. Cildi nemlendirir. Kötü kolesterolü düşürür. Gaz şikayetlerine ve hazımsızlığa iyi gelir. Safra kesesini ve karaciğeri temizliyor.

SUYUDA SATILIYOR

Karaciğeri temizliyor, mideyi koruyor ve en önemlisi kalp hastalıklarına iyi geliyor. A,B ve C vitaminleri açısından zengin enginar vücudun ihtiyaç duyduğu magnezyum, çinko, potasyum, kalsiyum ve lifi içinde barındırıyor. Aktarlarda satılan damıtılmış enginar suyu ise özellikle bazı karaciğer rahatsızlıklarında alternatif tedavide kullanılıyor. Haber: Sertaç Özdemir

WhatsApp-Image-2023-09-20-at-11.23.09

 

Editör: Virda Şahin