Saç kesme 200, saç-sakal 300 olunca… Saç kesme 200, saç-sakal 300 olunca…

Sömestr tatilinde gidilecek yerler için rotasını Karadeniz'in kuzeyine de çevirenler için Safranbolu öneriliyor...

Bir aile tatili için biçilmiş kaftan olan Safranbolu, Karabük ilinin en popüler ve turistik ilçesi olarak vatandaşları bekliyor. Zengin tarihi ve bu tarihin izlerini görebileceğin yapıları ile UNESCO Dünya Miras Listesi'ne giren Safranbolu'nun meşhur evleri mutlaka görülmeli.

Palamut 40, hamsi 250 liradan tezgahtaki yerini aldı Palamut 40, hamsi 250 liradan tezgahtaki yerini aldı

Arnavut kaldırımlı şirin sokakları ile çok hoş bir görünüme sahip olan Safranbolu, Osmanlı döneminden kalma eski ahşap evleri ile her yıl sayısız turistin uğrak yeri. Eski Çarşı adı ile anılan meşhur çarşısı turistik açıdan zengin olması ile de biliniyor. Burada ilçenin kültürel geçmişini anımsatan Kent Tarihi Müzesi'ni gezebilir, kanyonun iki yakasını bir araya getiren İncekaya Su Kemeri görülmesi gereken yerler arasında, ülkenin 4 büyük mağarasından biri olan Bulak Mencilis Mağarası'na doğru da yola çıkılabilir.

Hititlerden Perslere, Romalılardan Osmanlı'ya kadar pek çok devrin egemenlik kurduğu Safranbolu'da taş, kerpiç, kiremit ve ahşap kullanarak yapılan meşhur evleri ziyaret ederek harika bir kültür gezisini sömestre tatilinde çocuklarınız ile birlikte yaşayabilirsiniz. (Sermet Aksu)

tatıl 2-min

tatıl 3-min

Editör: Virda Şahin