Gümüşhane’de yaşayan 29 yaşındaki Deniz Yıldırım’a küçük yaşlarda serebral palsi teşhisi koyuldu. Hayatının büyük bölümünü ailesine ait evde geçiren ve yürüme ile konuşma zorluğu yaşayan Yıldırım, kendisine ulaşan Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi gençlik liderleri ve gönüllü gençleri sayesinde hayata tekrar tutundu. Kendi yaşıtları gibi spor yapıp, sosyalleşmek isteyen Deniz Yıldırım’a ulaşan gönüllüler, haftanın 2 günü kas hastası genci evinden alarak Gençlik Merkezi’nde misafir ediyor. Burada motor becerilerinin geliştirilmesi adına egzersiz yapan ve koşu bandında yürüyüş yapan Yıldırım, daha sonra kuruma ait Kitap Kafe’de gençlik liderleri ve arkadaşlarıyla sohbet ederek sosyalleşiyor. Mutluluğu yüzünden okunan Deniz Yıldırım’ın en büyük isteğinin akülü tekerlekli sandalye olduğunu söyleyen gönüllü gençler, yardımseverlerden bu noktada destek bekliyor.

“Deniz, burada hayata sıkı sıkı tutunuyor”

Engelli olmanın bir tercih olmadığını ve engellilerin hayata tutunması için herkesin gerekli çabayı göstermesi gerektiğini söyleyen Gümüşhane Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Mehmet Koç, "Deniz 29 yaşında, kendisi de diğer gençler gibi sosyalleşmek ve spor yapmak isteyen bir arkadaşımız. Biz de devletin sağladığı imkânlardan kendisinin faydalanması adına elimizden geldikçe çalışıyoruz. Şöyle ki engelli olmak bir tercih değildir, yaşamın getirdiği bir durum. Kendisi de bu engelleri aşmak adına burada hayata sıkı sıkı tutunuyor. Bizim de üzerimize düşen burada onun engelleri kaldırmasına yardımcı olabilmek. Deniz hanımı biz haftanın 2 günü evinden alıyoruz gönüllü gençlerimizle birlikte. Spor salonumuzda motor becerilerini geliştirecek egzersizler yaptırıyoruz Burcu hocamızın yardımıyla. Bunun dışında Gençlik Merkezimizde gençlerimizle sosyalleşiyor, arkadaş çevresini genişletiyor. Burada güzel vakit geçiriyor ve tekrar evine bırakıyoruz” dedi.

“Yüzündeki gülümseme bizim için her şeyden daha önemli”

Kas hastası Deniz Yıldırım’a zorlandığı konularda yardımcı olduklarını söyleyen Gençlik Merkezi gönüllüsü Esmanur Şenel (20), “Haftada 2 gün Deniz ablamız buraya spor yapmaya geliyor, biz de ona yardımcı oluyoruz. Onun zorlandığı konularda yardımcı oluyoruz. Onun yüzündeki bir gülümseme bizim için her şeyden daha önemli” diye konuştu.

Deniz Yıldırım’ın en büyük isteğinin akülü bir tekerlekli sandalye olduğunu söyleyen gönüllü Ebrar Aslan (19) ise, “Deniz ablayı evinden almaya gittiğimizde bizi gördüğünde hemen gülmeye başlıyor, çok mutlu oluyor. Buraya geliyor spor yapıyor, sohbet ediyoruz. Bizimle konuşurken hep en çok akülü tekerlekli sandalye istediğini söylüyor. Biz de bu konuda yardımseverlerden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: iha