Özel bireylerin hayatına dokunan proje: "Güçlü aile, güçlü özel birey" Özel bireylerin hayatına dokunan proje: "Güçlü aile, güçlü özel birey"

Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı'nda 6 aylık eğitimlerini tamamlayan 2 bin 303 jandarma komando eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu.
Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı'nda İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı tarafından bu yıl 36'ıncısı yapılan Jandarma Uzman Erbaş Komando Temel Kurs Kapanış töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Vali Meftun Dallı, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile çok sayıda davetli ile aileler katıldı.

“2 bin 377 kardeşimiz eğitimlerini tamamlayarak mezun oluyorlar”

Törende konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, “Bundan 6 ay önce Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı'nda eğitimlerine başlayan 2 bin 303'ü Jandarma uzman erbaşımız, 74'ü sahil uzman erbaşımız olmak üzere 2 bin 377 kardeşimiz eğitimlerini tamamlayarak mezun oluyorlar. Eğitimlerine büyük bir milli şuur ve vatan bilinci ile tamamlayan uzman erbaşlarımızı tebrik ediyor devletimiz ve milletimiz için üstleneceğiniz görevlerde hepinize üstün başarılar diliyorum. Sizlerden önce eğitimlerini tamamlayan uzman erbaşlarımız ülkemizin huzur ve güvenliği için görevlerinin başındalar. Sizler de mezuniyetleriniz sonrası birliklerinizde görevlerinize başlayacaksınız. Aklınızdan bir an bile çıkarmayın. Sizler milli mücadelede bebeği ile Küre Dağlarını aşmak için yola koyulan ve kağnısıyla cephane taşırken donarak şehit olan Şerife Bacı'nın torunlarısınız. Sizler İstiklal Madalyası sahibi Halime Çavuş'un evlatlarısınız. Üzerinizdeki bu şanlı üniformada binlerce şehidimizin hakkı var. Milletimiz karlı dağların zirvelerinde puslu geçitlerde gecenin zifiri karanlığında güneşin yakıcı sıcağında anadan, yardan, serden geçerek aziz vatan toprağının her karışında görev yapan kahramanlarımızla gurur duyuyor. Bizler sizlerle gurur duyuyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim sizleri her türlü tuzaktan korusun ve muhafaza eylesin” dedi.

Kaynak: İHA