Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Kdz. Ereğli Sağlıklı Hayat Merkezi, sunduğu 1. basamak sağlık hizmetleri ile bölge halkından büyük takdir topluyor. Merkezin Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Tuba Uslay Keskin, yaptığı açıklamada şunları belirtti:

"Sağlıklı Hayat Merkezleri, Sağlık Bakanlığı'mız tarafından Türkiye genelinde kurulan ve birinci basamak sağlık hizmeti sunan kamu kurumlarıdır. Kdz. Ereğli’deki merkezimiz de 2018 yılından beri faaliyet göstermekte ve tüm hizmetlerimiz ücretsiz olarak halkımızın kullanımına sunulmaktadır. Aile hekimlerinden yönlendirme ile randevu alarak hastalarımızı kabul ediyoruz. 2018'den bu yana merkezimizde yaklaşık 80 bin vatandaşımıza hizmet verdik ve 25 bin kanser taraması gerçekleştirdik. Tüm hizmetlerimiz ücretsiz olarak sunulmaktadır," dedi.

5 Ayda 16 Kilo Verdiler

Patlattıkları torpil ekipleri alarma geçirdi Patlattıkları torpil ekipleri alarma geçirdi

Merkezde görevli Diyetisyen Miyase Koru, danışanlarına sağlıklı kilo verme konusunda önemli başarılar elde ettiklerini belirtti. Koru, "Danışanlarımızla 4-5 aylık süreçte yaklaşık 16 kilo vermeyi başardık. Sadece danışmanlık hizmeti değil, tedavi ve izlem süreçlerini de yürütüyoruz. Kronik hastalığı olan birçok danışanımızın sağlıklı beslenme ile olumlu sonuçlar aldığını gördük," diye konuştu.

Vatandaş Memnuniyeti: "Çocuğumu Getirdiğim İçin Çok Mutluyum"

Merkeze 9 yaşındaki çocuğunu getiren Asude Hanım da memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi: "Kuzenim sayesinde burayı duydum ve ilk olarak diyetisyene başvurdum. Buraya devam ederken psikolog ve çocuk gelişim uzmanı olduğunu öğrenince çocuğumu da getirdim. Çok memnunum, çocuğumdaki problemler büyük ölçüde azaldı ve tamamen düzeleceğine inanıyorum."

Kanserle Mücadelede Hızlı Hizmet

Merkezde kanser taramalarını yürüten Hemşire Nazlı Çağla Tazegül, meme kanseri, rahim kanseri, kolon kanseri gibi hastalıkların taramasını yaptıklarını belirtti. Kanser tanısı almış iki kız kardeş olan Fatma Ö. ve Altun K., merkezde sunulan hızlı ve etkili hizmetten duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Fatma Ö. şunları söyledi:

"Dört yıl önce arkadaşımın tavsiyesiyle buraya geldim ve mamografi çektirdim. Üç gün sonra sonuçlarımı aldım. Hızlı hizmet alıp hemen hastaneye yönlendirildim. Kardeşimden dolayı da bu süreci biliyordum ve hızlı hizmet sayesinde sonuca çabuk vardık."

Kaynak: Bülten