Zonguldak’ın 48 yıllık kebap ustası Ramazan Uçar, Gaziantep kökenli kebap ustası Barış Sütcü’nün Zonguldak kebabını küçümseyen açıklamalarına sert bir yanıt verdi. Uçar, Sütcü’yü kebap ustalığı konusunda meydan okumaya davet etti.

Gaziantep Yöresel Ürünler Yemek Şenliği Festivali kapsamında, Antepli kebap ustası Barış Sütcü, Antep kebabının Zonguldak kebabından çok daha üstün olduğunu iddia etti. Sütcü, “Bir Zonguldak kebabı ile Antep kebabı bir olur mu hiç? Tabii ki biz daha iyiyiz. Etlerimiz ve diğer tüm ürünlerimiz Antep'ten gelir. Kebabın gerçek adresi burası, Antep sofrası burada” ifadelerini kullanmıştı.

Bu iddialı açıklamanın ardından Zonguldaklı kebap ustası Ramazan Uçar, Sütcü’ye yanıt vererek, “Gelsin yarışalım bakalım kimin kebabı daha iyi” dedi. Uçar, Zonguldak kebabının küçümsenmesini kabul etmeyeceğini belirterek, “Kimse Zonguldak kebabını küçümseyemez. Ben 63 yaşındayım ve bu işi 48 yıldır yapıyorum. Antep'teki kebap ustası büyük bir yanılgı içinde. Gelsin, burada birlikte bir kebap yapalım. Damak tadına bakıp kimin kebabının daha iyi olduğunu görelim” şeklinde konuştu.

Uçar, Zonguldak kebabının dana etinden yapıldığını ve bu konuda oldukça iddialı olduklarını vurguladı. “Allah’a şükür, şimdiye kadar kebabımız hakkında hiç şikayet almadık. Adana kebabı, patlıcanlı kebap, domates kebabı, ezme kebabı, alinazik ve beyti çeşitlerimiz var. Bizim damak tadımız da oldukça güzeldir” dedi.

Şimdi gözler, Zonguldaklı kebap ustasının meydan okumasına Gaziantepli ustanın nasıl bir cevap vereceğinde çevrildi. İki kebap ustası arasındaki bu rekabet, gastronomi dünyasında heyecanla bekleniyor.

Zonguldak'ta Afgan cinayeti davasında korkunç iddia; 'Organlarını çalmak için yarışa girdiler' Zonguldak'ta Afgan cinayeti davasında korkunç iddia; 'Organlarını çalmak için yarışa girdiler'

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma