Zonguldak kent konseyi başkanı Mustafa Bilge’nin geçtiğimiz hafta yazılı bir basın açıklaması yaparak liman arkasındaki doğal güzellikten söz etmesi ve burayı kent turizmine kazandıramayan gelmiş geçmiş çapsız yöneticileri de eleştirmesi Zonguldak kamuoyunda olumlu karşılandı ve destek buldu.

Mustafa Bilge yaptığı açıklamasında şöyle demişti:

“60 sene önce Liman arkasında aileler denize girerdi. Biz de çok yüzdük orada. Kumsal da vardı. Hem denizin yükselmesi hem de deniz motorlarından çekilen kumlar sahili yok etti.  Şehir merkezine bu kadar yakın olup doğa harikası bir yer ne yazık ki uzun yıllardır kaderine terkedildi. 60 yıldır burnunun ucunu göremeyen, inisiyatif kullanmayıp risk de almayan yöneticiler sayesinde bu değerli turizm harikası yer köhne bir şekil de duruyor. Adeta can çekişiyor. Benim önerim buranın bir an önce turizme kazandırılması.”

Mustafa Bilge’nin liman arkasına bu şekildeki bakış açısı burada denize giren binlerce vatandaş tarafından da olumlu bulunarak ilgililere çağrı yapıldı ve alanın deniz turizmine kazandırılması istendi.

Elektronik Trafik Denetleme Sistemi Kuruluyor: Tabelalar Yerleştirildi Elektronik Trafik Denetleme Sistemi Kuruluyor: Tabelalar Yerleştirildi

Muhabir: Sermet Aksu