Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Mustafa Bilge, kent konseyi olarak kongre kararı aldıklarını duyurdu.

Kamuoyunu bilgilendirme amaçlı bir toplantı düzenleyen Bilge, seçim sürecine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Kent konseyi olarak seçim kararı aldık ve genel kurula gitmeye hazırlanıyoruz. Bu süreci basın aracılığıyla duyurmak istiyorum. Kent konseyleri, 5393 sayılı Belediyeler Kanunu’nun 76. maddesine dayanarak kurulmuş ve belediyeye bağlıdır. Ancak, kent konseylerinin disiplin ve denetim kurulları yoktur. Bu görev, belediye tarafından atanan bir genel sekreter tarafından yerine getirilir. Belediye, kent konseyinin her adımından haberdar olur ve olası yanlış adımların takibini yapar."

Kongre tarihine dair açıklamalarda bulunan Bilge, yerel seçimlerden sonra neden kongre yapılmadığına da değindi:

Zonguldak'ta esnaflardan 'DUBA' tepkisi Zonguldak'ta esnaflardan 'DUBA' tepkisi

"Yönetmelik gereği yerel seçimlerden sonra kongre yapmamız gerekiyordu. Ancak genel sekreterimiz aracılığıyla Ankara Kent Konseyleri Birliği'ne danıştık ve seçimleri ertelememizin mümkün olduğunu öğrendik. Şimdi seçim kararı aldık ve belediye başkanımızla uygun bir tarih belirleyerek süreci tamamlayacağız. Tahminen ayın 15'ine kadar kongreyi gerçekleştirmeyi planlıyoruz."

Bilge, İstanbul Kent Konseyi’nin de henüz seçim yapmadığını hatırlatarak, Zonguldak ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında çevre sorunları konusunda bir iş birliği yapılacağını ve bu konuda önemli adımlar atılacağını belirtti.

Muhabir: Fadime Yılmaz Elma