Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, yaptığı açıklamada 20 Ağustos'a kadar sıcaklıkların etkili olacağını belirterek rüzgar nedeniyle özellikle Bartın kıyılarında denize girilmemesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Ökten'in açıklamasına göre, Türkiye genelinde sıcak hava etkisi 20 Ağustos'a kadar devam edecek. Bu süreçte sıcaklıklar yüksek seyredecek. Ancak 20 Ağustos sonrasında sıcaklıkların rahatlayacağı öngörülüyor.

Özellikle Bartın kıyılarında "upwelling" olarak bilinen ani sıcaklık düşüşleri yaşanmaya devam edecek. Rüzgarlar kıyıya paralel bir şekilde eserek denizde soğuk suyun yüzeye çıkmasına neden oluyor. Bu durum da deniz suyunun ani bir şekilde soğumasına yol açıyor. Bu nedenle Bartın kıyılarındaki denize girmek riskli olabilecek.

Karamanda feci kaza; Aracın çarptığı üniversite öğrencisi ağır yaralandı Karamanda feci kaza; Aracın çarptığı üniversite öğrencisi ağır yaralandı

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'in açıklamalarına göre, önümüzdeki hafta boyunca sıcaklıklar yüksek seyredecek ve Bartın gibi kıyı bölgelerinde denize girmeden önce yerel yetkililerin uyarılarını dikkate almak önem arz edecek.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

TTK’da son durum!  Başvurular ne zaman başlayacak? TTK’da son durum! Başvurular ne zaman başlayacak?

Kan donduran cinayetle ilgili yeni detay! Onu da öldürmeye çalışmış! Kan donduran cinayetle ilgili yeni detay! Onu da öldürmeye çalışmış!

Perşembe ışıklı kavşakta ışık ihlali kaza getirdi Perşembe ışıklı kavşakta ışık ihlali kaza getirdi

Editör: Murat Barutçu